Connect with us

Dinamo presudio sam sebi

Objavljeno

on

Što je presudilo Dinamu u dvoboju s jednom zaista smiješnom Austrijom u odnosu na ono što plavi, za razliku od Austrijanaca, mogu? Naravno, pitanje, poslije drame u Beču, je na mjestu, ono zaslužuje odgovor, međutim, taj odgovor i nije važan, ništa Dinamu ne može pomoći da se vrati tjedan dana unatrag, kao što ništa ne može pomoći Zdravku Mamiću koji je na vrijeme trebao shvatiti kakav nogomet preferira jedan od glavnih krivaca ta Dinamov ukupni poraz koji je uskratio hrvatske ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu za užitak kakav sa sobom nose velike i glamurozne predstave Lige prvaka, da ne spominjemo koliko je tek Dinamova blagajna uskraćene porazom plavih od prosječnih Austrijanaca. Naravno, glavni krivac, ne i jedini, je Kruno Jurčić, s obzirom na ono što je Dinamo pokazao u Zagrebu kada je u prvoj utakmici sve odlučeno.

Evidentna je činjenica da plavi nisu fizički spremni za jednu ozbiljnu europsku utakmicu, lako je loptu natjeravati po hrvatskim livadama protiv nogometne sirotinje, koja prijepodne trenira, a poslijepodne radi na crno za stan i režije, dok u slobodno vrijeme igraju nogomet.  Iako je ovo činjenica nedovoljna fizička sprema nije presudila Dinamu, kao što to nije ni nedostatak sreće, mada se ne može reći da su plavi, koje je u Beču vrlo solidno vodio Zoran Mamić, djeca fortune, međutim, sreću treba znati izazvati, zahvaljujući klasičnom hrvatsko-balkanskom mentalitetu i medijskoj promidžbi Mamićeve bluze podcijenile su protivnika u samom početku, poslije, kad su shvatili da bez pravog vođe na terenu ne smiju olako shvatiti ni Hrvatski dragovoljac bilo je prekasno, stvari su već krenule nizbrdo te se otele kontroli.

Sport je zajebani biznis, svako omalovažavanje, a posebno ukoliko nije na čvrstim temeljima, skupo se plaća. Dinamo je to platio preskupo, zbog čega ispaštaju svi iskreni ljubitelji nogometa u našoj zemlji,  Obrana, koja je predvođena iskusnim Šimunićem trebala biti stup novog Dinama, potpuno je zakazala, modri, kao klub koji želi igrati Ligu prvaka, primaju zaista smiješne golove, protivnički igrači šetaju se Dinamovim kaznenim prostorom slobodno kao četnici po Hrvatskoj, a ovih se baš nakotilo.

Lekcija, po tko zna koji puta, je podijeljena, koliko god bila bolna, jesu li izvučene pouke? I dokle će se učiti na teži način?

Foto: Cropix-Ronald Goršić/tinolovka

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari