Connect with us

Istaknuto

Dinko DEDIĆ: NEMA VIŠE POVRATKA GOSPODO

Objavljeno

-

Jugoslavija je hapsila, mučila i ubijala one koji su tražili istinu, kako bi sačuvala taj poredak zasnovan na lažima. Čime ste vi spremni braniti vaše pozicije? Razmislite! Hoćete li stati na stranu istine ili ćete ostati do kraja, dok vas ona ne pregazi? Nema više povratka gospodo.

[ad id=”93788″]

Nema više povratka gospodo. Jeannie je izišla iz boce i ne vraća se natrag. Ovaj narod hoće istinu o sebi, o vama i o njima, o svima koji su haračili ovim prostorom. Mi više nećemo prihvaćati ni laži ni poluistine. Hoćemo znati čime se možemo ponositi a čega se stidjeti. Nema više gospodara koji će iz Beograda određivati koja nam je istina ni sudaca koji će u Krađorđevu suditi onima koji njihovu istinu ne prihvate.

Ovo je naša zemlja, mi smo njen suvereni narod, njena alfa i omega a vi dolazite i odlazite i ovaj će narod odlučiti gdje vas staviti na skali hrvatske povijesne vrijednosti. O vama će mala djeca i stotinu godina od sada, u školi učiti kakvi ste bili u vašem vremenu, o vama s lijeva i s desna. Vaša pozicija vam daje priliku ne samo da živite od jednog mandata do drugoga nego da se ugradite u povijest. Zar stvarno nemate osjećaj kontinuiteta dalje od jednog vijeka?

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Ako nemate onda ste se definitivno prihvatili krivog posla. Niste li svjedoci da ovaj narod pronalazi svoj smijer na osnovu ljudi i događaja iz povijesti? Ne vidite li kako smo precizno podijelili heroje i izdajice, one koji su skrbili za svoj narod i one koji su služili tuđim gospodarima, od prvog u kamen uklesanog dokumenta, od prve iskre svijesti o našoj zajedničkoj pripadnosti i sudbini koju ćemo dijeliti za tisuće godina u budućnost, pa sve do danas?

Napredak ili stagnacija, opstanak ili propast ovog naroda ovisi o tome kako će se on osjećati o sebi, u kakvom je stanju njegova kolektivna svijest, na temelju čega će biti određena njegova vizija. Zato ovaj narod traži istinu, tako bude znao čime se ponositi a čega se stidjeti, što prihvatiti a što odbaciti, što ispraviti a što ostavljati.

Ovaj narod je zbacio tuđinskog gospodara a vi nastavljate slijediti njegove vrijednosti i propovijedati povijest kako ju je on tumačio. Ništa, ama baš ništa oni nisu napravili kako bi bilo na našu korist nego samo na njihovu, a što god je uređeno za njihovu korist, po prirodi odnosa, uređeno je na našu štetu.
Pa ako vam nije stalo ni do čega osim do sebe, zar ne vidite da više povratka nema, da istina navire iz svake pukotine, da se se to više ne može zaustaviti? Ako nemate viziju vidjeti u daleku budućnost, zar vam je svejedno kako će vas jednog dana vaša djeca gledati, vaši unuci, jer oni će znati istinu i stidjeti se vas, posljednjih čuvara laži, zgaženih pod najezdom istine. Vaša pozicija danas izgleda kao napukla brana velikog akumulacionog jezera i samo je pitanja kad će voda provaliti i strmoglaviti svu tu građevinu dolje u bezdan.

Jugoslavija je hapsila, mučila i ubijala one koji su tražili istinu, kako bi sačuvala taj poredak zasnovan na lažima. Čime ste vi spremni braniti vaše pozicije? Razmislite! Hoćete li stati na stranu istine ili ćete ostati do kraja, dok vas ona ne pregazi? Nema više povratka gospodo.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari