Pratite nas

Komentar

Dioničari PBV-a

Objavljeno

na

Nevjerojatno je što ljudi izloženi velikom interesu javnosti sve izgovore, pogotovo u kojem trenutku i što nikako ne bi smjeli.

Bože Vukušić, dugogodišnja personifikacija Počasnog bleiburškog voda kaže: “Smatramo da je volja potomaka žrtava najrelevantnija i oni trebaju odlučivati gdje će se komemorirati žrtve njihovih predaka. Dok je ta volja jasna ne razmišljamo o nikakvoj alternativi”.

Iz ovih riječi neupitno ispada da je izraženom voljom potomaka žrtava na Bleiburgu i nakon Bleiburga, dakle vrlo izvjesno barem kojih milijun ljudi, upravo Vladimir Šeks ustoličen kao predsjednik Nadzornog odbora, Vice Vukojević kao predsjednik, a Bože Vukušić glasnogovornik Počasnog bleiburškog voda. Po istom principu, jasno izraženom voljom “potomaka” je valjda nekakav njemački policajac, koji je isljeđivao Vukušića, postao počasni član PBV-a. Ne znam kada je i tko sazvao skupštinu makar i jedan posto potomaka i kada ih je pitao za mišljenje, te kako su ovlastili Šeksa, Vukojevića i Vukušića govoriti i odlučivati umjesto njih?

Jedina relevantna “skupština” bili su prvi slobodni izbori, zatim referendum o samostalnosti Republike Hrvatske, odluke Sabora i obrana novouspostavljene države, no ta “skupština” se nije odnosila na sastav PBV-a, nego na hrvatsku državu, a jedan od razloga svih tih “skupština” je bio stvaranje preduvjeta da se iz poluilegalnosti otrgne uspomena na stradanja hrvatskoga naroda i legalizira te postane sastavni dio iskazivanja nacionalne slobode. Zato je obnovljena i tako skupo plaćena država, koja se ne zove PBV, nego Republika Hrvatska. To što jedna ili sve vlasti ne rade što bi trebale, više ili manje ne valjaju, ne znači da zbog toga ne valja sama ideja hrvatske države, sama hrvatska država, te da umjesto nje treba razvijati i podupirati paralelne i nelegitimne nacionalne institucije kao što je u ovome slučaju PBV, ostavljajući državu onima zbog kojih je upravo nekada i formiran PBV, i izvan njezinoga dometa organizirao komemoracije hrvatskim žrtvama.

Zato bi Vukušić morao znati da hrvatske žrtve ne postoje da bi postojao PBV s njim i ekipom na čelu, nego su te žrtve bile i ostale zalog i kamen temeljac pobjeda i hrvatske državnosti. PBV je stekao golem ugled svojim djelovanjem od utemeljenja do uspostave samostalne države, no svaki pokušaj svojatanja prava na iskazivanje poštovanja kompletnog hrvatskog naroda prema svojim žrtvama, u ovome slučaju pozivajući se na nekakvu volju potomaka, izravno je suprotno samome smislu utemeljenja i PBV-a i komemoracije od pedesetih godina prošloga stoljeća. Ideja prve komemoracije i uspostavljanje te tradicije u Bleiburgu nasuprot režimu ubojici, bila je u funkciji održavanja svijesti o besmrtnosti hrvatske državnosti i državnoga prava. Jedini je to smisao žrtve, ali i jedini način potpunog iskazivanja nacionalnog poštovanja prema svojim žrtvama. Svaki čovjek koji je ubijen kao Hrvat, žrtva je i moralna obveza od toga trenutka hrvatskog naroda u cjelini, a ne samo potomaka.

Vukušić bi najveće moguće poštovanje prema žrtvama, ali i prema slavnim utemeljiteljima i ugledu PBV iskazao na način da s kolegama na sve moguće načine pokuša potaknuti javno raspoloženje presudno za uspostavljanje države dostojne hrvatskog imena, koja će preuzeti organizaciju, istraživanja potpune istine, čuvanje uspomene i odgoj generacija na autentičnom valoriziranju vlastite prošlosti. To se sigurno čini ne osiguravajući sebi i kompanjonima društveni status u savezu s državnom vlasti, koja ne pokazuje ni minimum interesa za identitet svoga naroda, ili porukama da su ga ovlastili potomci, iako ni sam pojma nema ni blizu tko su žrtve, da bi znao tko su potomci. Postoje pitanja i vrijednosti pred kojima valja biti ponizan, komentirao je Marko Ljubić na facebooku.

Počasni bleiburški vod pozvao sudionike komemoracije da se klone ustaških simbola

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

Siniša Kovačić: Bila je i ostat će – Državnica

Objavljeno

na

Objavio

Bivši ravnatelj HRT-a te glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić komentirao je sad već bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i osvrnuo se na pjevačku izvedbu Josipe Lisac

“Bila je i ostat će – Državnica. Gazili su je i zgazili, griješila je i poražena je, ali s odmakom vremena ostat će jedna od najsposobnijih hrvatskih političarki 21. stoljeća. I da, jesmo li već danas toliko sigurni da loše pjeva?”, komentirao je Siniša Kovačić na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Hrvoje Tomasović: Ovaj bezobrazluk s vrijeđanjem države i državnih simbola je vrlo interesantan!

Objavljeno

na

Objavio

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Hrvoje Tomasović oglasio se oko ustoličenja Zorana Milanovića.

“Ovaj bezobrazluk s vrijeđanjem države i državnih simbola od strane novokomponiranog predsjednika je vrlo interesantan!

Način i procedura inauguracije u Americi je ista od 1776. godine! Bio Lincoln, Kennedy, Obama ili Trump svaki je inauguriran na jednak način jer je inauguracija jedan od simbola države, kao zastava, grb, a nije proizvoljna zaj….ija novoizabranog predsjednika koji odmah ovako ruši, perfidno potkopava i pljuje na državu!

Treba napraviti zakon o inauguraciji, zastavi, grbu i ponašanju prema istima!, komentirao je Tomasović na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari