Connect with us

Reagiranja

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju ispričao se vjernicima i građanima Dubrovnika

Objavljeno

-

Direktor Njemačke akademije za film i televiziju (DFFB) Ben Gibson ispričao se u srijedu vjernicima i građanima Dubrovnika zbog snimanja golotinje u crkvi svetog Ignacija.

Deutche Film und Fernsehakademie Berlin akademija za film i televiziju proteklih je nekoliko dana u Dubrovniku snimala dokumentarni film ‘The Colour Nude’, a u filmu se pojavljuje i dubrovački fotograf Stijepo Brbora, koji fotografira nagi model na nekoliko lokacija u Dubrovniku, između ostalih i u crkvi svetog Ignacija, atriju palače Sponza te na gradskim zidinama.

Gibson je u priopćenju objavljenom na službenoj stranici Akademije istaknuo kako je filmska ekipa studenata DFFB-a, koja je u zadatak dobila snimiti kratki dokumentarni film, snimala fotografije prema temi filma.

“Sad shvaćamo da je snimanje uključivalo fotografiranje polunagih modela u dubrovačkoj crkvi. Ponekad, kad filmaši dobiju pozamašnu slobodu raditi svoje prve filmove, događaju se pogreške koje mogu naštetiti i uvrijediti druge, koliko god bile nenamjerne”, naveo je Gibson.

Dodao je kako Akademija, koja iznimno drži do umjetničke slobode, nije bila upoznata s detaljima snimanja i odabranim lokacijama.

“Zbog toga što je ekipa DFFB-a snimanjem prouzročila uvredu, od sveg srca se ispričavamo zajednici vjernika i građanima Dubrovnika”, istaknuo je Gibson.

Dubrovačka biskupija: Tražit ćemo zabranu objave spornih fotografija

Snimanje u crkvi svetog Ignacija osudili su dubrovački gradonačelnik Mato Franković, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić te dubrovački biskup Mate Uzinić.

Iz Dubrovačke biskupije u priopćenju su istakli kako ‘nitko od nje niti od drugih osoba odgovornih za upravljanje tom crkvom nije tražio nikakvo dopuštenje za bilo kakvo fotografiranje u sakralnim prostorima’.

Protiv počinitelja su podnijeli prekršajnu prijavu te najavili da će tražiti zabranu objave spornih fotografija iz dubrovačkih crkava.

(Hina)

Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara traže očitovanje ministrice Obuljen zbog snimanja golotinje u crkvi

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas