Disciplinski postupak protiv zapovjednika koji je napustio bh. policajce u Južnom Sudanu

  0

  Povodom samovoljnog napuštanja bh. policijskog kontingenta u Mirovnoj misiji UN-a u Južnom Sudanu Edvina Kutlovca, a koji je u tom trenutku bio v.d. zapovjednika, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić će od direktora Granične policije BiH, čiji je Kutlovac pripadnik, tražiti pokretanje disciplinskog postupka.

  [vsw id=”1SESQsbFN5g” source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

  – Osim za Kutlovca, koji je svojim činom nanio štetu ugledu bh. policajaca u UN misijama, koji su se u proteklim godinama pokazali dostojnim i hrabrim predstavnicima svoje zemlje širom svijeta, ministar Radončić će tražiti od direktora Vinka Dumančića i pokretanje disciplinskog postupka protiv još jednog visokopozicioniranog dužnosnika Granične policije. On je pokušao da dezinformira Ministarstvo sigurnosti i opravda nedopustiv čin Kutlovca te praktično spriječi postupak protiv ovog policajca – priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

  Istovremeno, Radončić javno pohvaljuje policajca Aleta Šiljdedića, koji je preuzeo zapovjedanje bh. kontingentom i pokazao očekivani profesionalizam i hrabrost koju su bh. policajci do sada nebrojeno puta pokazali u zemlji i inozemstvu.

   

  fena

   

  facebook komentari