Connect with us

BiH

Divlji konji nadomak Mostara na meti konjokradica

Objavljeno

-

Dvije osobe pokušale su ukrasti više divljih konja iz krda koje slobodno obitava na brdima u okolici Mostara, izvijestili su lokalni mediji u BiH pozivajući se na udruženje Konji na Bilima, koja skrbi o tim životinjama.

Incident se dogodio u ponedjeljak, kada su dvije osobe, za koje se navode inicijali, pokušali ukrasti više od 40 konja.

Po navodima udruženja i lokalnih portala, nekoliko desetaka kilometara dalje od njihova redovitog staništa konje i konjokradice snimila je kamera za nadzor s objekta u mjestu Kozica, kojega koristi udruženje Animal care Centar-Mostar, koje skrbi za napuštene pse. Ovaj video zapis udruga za zaštitu pasa ustupila je udruženju Konji na Bilima te je objavljen na portalima.

Po navodima iz objave, konjokradice, koje su pješice vodile konje, zaustavljene su u mjestu Miljkovićima, a konji su, po istim navodima, vraćeni u krdo.

Policija, koja nije informirana o ovome incidentu, navodi kako je ranije bilo prijepora oko ovih konja između različitih civila koji su nekada bili njihovi vlasnici.

Pretpostavlja se da se oko 200 konja nalazi u nekoliko krda koji se kreću u okolici Mostara. Radi se o konjima koji su nekada korišteni u poljoprivredi, ali su napušteni te od tada slobodno šeću okolnim brdima.

Ovi konji česta su meta različitih nasilnika, ali i divljih životinja. Udruga Konji na Bilima nastoji im pomoći dostavljajući redovito vodu u vrućim ljetnim danima, te sijeno i drugu hranu tijekom zime. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari