Connect with us

BiH

Djeca sa zoljama i u uniformama na proslavi tkz Armije (VIDEO)

Objavljeno

on

Foto: N.N.

Prilikom hoda preko tisuću bivših pripadnika Petog korpusa viđeni su ratna ikonografija i zastave, a čuli su se i vjerski povici “Tekbir, Alahu-ekber”.

Na Facebook-profilu “Nanićevi Bužimljani” objavljena je snimka obilježavanja godišnjice ofanzive jedinica Petog korpusa Armije BiH na Hasinom vrhu kod Bihaća, gdje je u povorci velikog broja odraslih, mladih i djece u vojničkim odorama jedan dječak nosio ručni raketni bacač – zolju, piše Glas Srpske.

Prilikom hoda bivših pripadnika Petog korpusa viđeni su ratna ikonografija i zastave, a novine ističu kako su se čuli i vjerski povici “Tekbir, Alahu-ekber”

Predsjednik Organizacije starješina VRS Milovan Milutinović rekao je kako je obilježavanje ovakvih godišnjica legitimno, ali da zabrinjava što su time obuhvaćena i djeca.

“Usprkos međunarodnim konvencijama o zaštiti djece, bošnjačka strana indoktrinira i najmlađe, što je viđeno i na primjeru sarajevskog Udruženja `Asker`, gdje obučavaju djecu nakon što im daju religijske pouke iz islama”, naveo je Milutinović. Dodao je kako je ovdje riječ o huškačkim namjerama, te da ovim trebaju pozabaviti sigurnosne agencije u BiH.

 

Ivo Lučić: Tko sprema Askere za novi rat u Bosni i Hercegovini

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari