Connect with us

Iz Svijeta

Dmitrij Medvedev: SAD nam je objavio trgovinski rat

Objavljeno

-

Ruski premijer Dmitrij Medvedev ocijenio je da novi zakon o sankcijama Sjedinjenih Država protiv Rusije predstavlja “puni trgovački rat”, a rusko Ministarstvo vanjskih poslova najavilo je mogućnost protumjera.

“To je objava potpunog trgovinskog rata Rusiji. Osim ako se ne dogodi čudo, taj će zakon desetljećima štetiti odnosima Sjedinjenih Država i Rusije. Trumpova administracija pokazala je svu slabost predajući izvršnu moć Kongresu na veoma ponižavajući način”, rekao je Medvedev .

Ističu da nove sankcije SAD-a riskiraju ugroziti globalnu stabilnost. “Krajnje je vrijeme da se shvati kako prijetnje i pokušaji pritiska Rusiju neće natjerati da promijeni smjer ili žrtvuje svoje nacionalne interese”, stoji u izjavi. Medvedev je ocijenio kako one pokazuju i da je Trumpova administracija nemoćna.

Iran tvrdi da novi zakon o sankcijama koji je jučer potpisao američki predsjednik Donald Trump krši odredbe sporazuma o nuklearnom programu te zemlje sa svjetskim silama iz 2015. godine. “Nećemo reagirati protumjerama i ostat ćemo razboriti”, rekao je zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova Abas Arakči.

Ocijenio je kako su sankcije pokušaj SAD-a da izazove Iran da sam istupi iz sporazuma kojim su u zamjenu za ograničavanje programa razvoja nuklearne tehnologije Teheranu ponovno otvorena vrata međunarodne trgovine.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas