Connect with us

Magazin

Dobar početak serije Nestali: Prvu epizodu gledalo više od 420.000 ljudi

Objavljeno

on

Nestali, nova, četverodijelna mini dramska serija, čije je prikazivanje počelo jučer na Hrvatskoj radioteleviziji, imala je sjajan početak te ju je gledalo 422.025 ljudi, pokazuju podaci o gledanosti tvrtke AGB Nielsen.

Serija je također imala i visok udio u gledanosti (SHR) od 21,2 posto, što znači da ju je gledalo više od petine svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima, a ujedno je riječ i o jednom od najboljih otvaranja nekog domaćeg dramskog sadržaja u posljednjih nekoliko godina.

Posrijedi je domaća dramska serija koja, prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića, u četiri povezane epizode u trajanju od 52 minute, donosi priču o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ostali iza neprijateljskih linija, odsječeni od ostatka svoje jedinice.

Duboko u neprijateljskom položaju jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih sukoba, pokušavaju pronaći put kući i svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.

Nestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu postali su svjesni važnosti prijateljstva, žrtovanja i ovisnosti o prvome do sebe. Priča je to o ljudima koji nisu kalkulirali kada je trebalo braniti domovinu.

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan.

Serija se prikazuje ponedjeljkom u 21 sat na HTV1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari