Connect with us

Vijesti

Dobivene dozvole za izgradnju islamskog centra u Maljevcu

Objavljeno

on

Medžlis Islamske zajednice u Karlovcu priopćio je da su dobili građevinske dozvole za izgradnju islamskog centra u Džematu Maljevcu i za džematsku kuću u Bogovolji u Džematu Bogovolji.

Imam Džemata Maljevca Admir ef. Muhić u priopćenju piše da se time stvara povijest te da su on i suradnici počašćeni što su “generacija koja će graditi hram za rasadnik mira i dobra”.

“Na pola smo puta od ideje do realizacije. Bezbroj puta smo pokazali da smo društvo otvorenih srdašca, otvorenih vrata. Karlovačka županija je primjer toga i model kako i na koji način riječi pretočiti u djela. Ovo je vrijedno djelo. Dosta smo do sada uradili, što nas nuka da još više prionemo poslu koji nas čeka narednih mjeseci i godina”, stoji u priopćenju.

Ta ih dozvola, ističe imam Muhić, također obvezuje da i dalje marljivo rade “na zbližavanju ljudi koji svoju životnu motivaciju crpe iz onog duhovnog” i to za duhovnu skrb.

Islamski centar u Maljevcu služit će i za društvene aktivnosti islamske zajednice i bit će “otvoren za sve ljude kojima su univerzalna načela mira i dobra ispred nas samih jer jedni bez drugih ne možemo i svi smo drugima sestra ili brat iz izvorišta Ibrahimovskih/Abrahamovskih religija”.

Islamski centar u Maljevcu prostirat će se na 450 metara četvornih, s minaretom visine 22,5 metara, i kupolom 11,5 metara s tri male kupole i svim sadržajima koje tu građevinu čine islamskim centrom.

Od BiH i Graničnog prijelaza Maljevca bit će udaljen sto metara. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari