Connect with us

Komentar

Dobra i loša vijest za Hrvate središnje Bosne.

Objavljeno

-

Facebook

Veli Lendo – Evo vam ga!

Dobra i loša vijest za Hrvate središnje Bosne.

Dobra je vijest da dosadašnji potpredsjednici FBiH više nisu potpredsjednici FBiH. Loša je vijest da su došli još gori. Dobro, o mladom Stojanoviću ne treba donositi preuranjene sudove. Ali Hrvati Središnje Bosne već znaju za potpredsjednika FBiH „iz reda bošnjačkog naroda“ Refika Lendu, piše Tvrtko Milović na Facebooku.

Ono što je možda neke iznenadilo jeste plebiscitarna podrška hrvatskih stranaka (pa i onih zastupnika i izaslanika iz Središnje Bosne) koju je isti dobio u oba doma Parlamenta FBiH.
S tog aspekta, Lendo kao najveća babaroga za mobilizaciju novotravničkih Hrvata na izborima 2020. već početkom 2023. postaje legitimni predstavnik Hrvata u Predsjedništvu Federacije!

Da je još dobio glas HRS-a, Lendo bi imao legitimitet predstavljanja svih Hrvata u Federaciji – što se tiče Parlamenta.

Naravno, narod diše malo drugačije. Ovaj provjereni ratni kadar Armije BiH i SDA ne uživa ni približno povjerenje hrvatskog naroda kao unutar Hrvatskih Legitimnih Predstavnika. Zovimo ih HLP.
HLP zna što je dobro za narod.

Za narod je najbolje da Središnjom Bosnom vlada SDA. I to ne neki reformirani SDA. Ne. Najbolji partneri su Refik Lendo, Asim Mekić i daj-najgore-što-imaš iz Bugojna! To je SDA koju HLP gura u vlast, a sve kako se ne bi poremetila neka iluzija dobrih odnosa koji kanton Središnja Bosna drže prikovanim za dno svih tablica i parametara razvoja i kvalitete života.

Osobno mogu razumjeti da je glasovanje za Refika Lendu nekakva trgovina. Vjerojatno mu HLP vraća dug što se nije kandidirao za načelnika Novog Travnika 2020. Mogu razumjeti i da je HLP jednostavno progutao žabu kako bi se što prije formirala federalna vlast. Osobno mogu čestitati i Lidiji Bradari, mojoj kiseljačanki na izboru. Prošla je nekoliko teških bitaka. Nisu nas obrukali ni prethodnici pa neće ni ona. Uostalom, funkcija je simbolična.

I upravo simbolična težina funkcije Predsjednika i potpredsjednika FBiH čini ovu pilulu još težom. Zašto Hrvati središnje Bosne jedini moraju trpjeti iste kadrove koji su ih godinama progonili?

I dok završavam ove svoje misli pune gorčine, čujem da se Lendo nije pojavio na prvom sastanku Predsjedništva FBiH. Ko veli – Evo vam ga!

Tvrtko Milović

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari