Connect with us

Najave

doc. dr. sc. Vlatka Vukelić u Budnici o stanju u Sisku i na Banovini…

Objavljeno

on

U sutrašnjoj Budnici gošća će biti Siščanka doc. dr. sc. Vlatka Vukelić s fakulteta Hrvatskih studija, koja živi u samome središtu Siska.

Razgovarat ćemo o stanju u Sisku i na Banovini, iskustvu suočavanja s potresom i posljedicama potresa, o sigurnosti ljudi, organizaciji reda i djelovanju gradskih i državnih institucija, kako u prvim trenutcima nakon potresa, tako danas.

Osvrnut ćemo se na specifične poruke i kampanju ultraljevičarske gradonačelnice Siska, na značaj Banovine za Hrvatsku, povijesne silnice, Gvozdansko, Zrin, na krajnje neprimjerene reakcije Siščanina Hrvoja Klasića o porukama biskupa Košića, te u tom kontekstu na žestoke višegodišnje tenzije i tendencije sukobljenih nacionalnih politika oko ovoga grada i Banovine.

U emisiju će se telefonski uključiti i Anto Đapić, jer će jedna od tema biti i aktualni pokušaj kriminalizacije HOS-a i pozdrava ZDS, o čemu će u kontekstu interpretacija o definiciji suvremene hrvatske države, govoriti docentica Vukelić.

Također ćemo razgovarati o nevjerojatnim, a na žalost očekivanim, prvim odlukama američkog predsjednika Bidena o nametanju rodne ideologije te o opasnostima takve aneričke politike za narode svijeta.

Svakako pogledati u ponedjeljak u 20 sati na Osječkoj TV, Mreža TV Zagreb i Split, Diadora TV Zadar te na SBTV. Rijetko ćete gdje čuti informacije i podatke koje ćemo vam u Budnici iznijeti, bez strasti, huškanja, bez manipulacije, jedino i isključivo s hrvatskog i kršćanskog stajališta, najavio je urednik i voditelj Budnice, Marko Ljubić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari