Connect with us

Hrvatska

Dodatnih 50 pripadnika Hrvatske vojske angažirano u Bošnjacima

Objavljeno

-

Foto: MORH/ J. Kopi

Dodatnih 50 pripadnika Hrvatske vojske angažirano je u subotu u Općini Bošnjaci na pružanju pomoći u uklanjanju posljedica jakog olujnog nevremena s tučom, pa će sada ukupno njih 100 pomagati lokalnom stanovništvu, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

MORH ističe da će sada u Bošnjacima biti ukupno angažirano 100 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, uključujući njih 50 koji drugi dan zaredom pomažu lokalnom stanovništvu.

Odluku o korištenju Oružanih snaga RH u pomaganju uklanjanja posljedica olujnog nevremena s jakom tučom, koje je u ponedjeljak poharalo Bošnjake, donio je potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite.

Hrvatska vojska će pružati pomoć lokalnom stanovništvu Općine Bošnjaci do kada ova Općina bude imala potrebu za njezinim angažmanom, napominje MORH.

Vladino izaslanstvo predvođeno premijerom Andrejom Plenkovićem jučer je obišlo mjesto Bošnjaka, a premijer je ponovno poručio da će država maksimalno brzo financijski pomoći u sanaciji šteta, čim se one popišu i pristignu odštetni zahtjevi.

Plenković je naglasio kako je reakcija svih nadležnih službi, koje su odmah reagirale u pomoći stanovnicima Bošnjaka bila dobra.

Ministar Anušić jučer je najavio da će Hrvatska vojska nastaviti pomagati u Općini Bošnjaci koliko god to bude potrebno, dodavši da su “upravo Hrvatska vojska i Slavonija snažno i neraskidivo povezane još od vremena Domovinskog rata”.

Općinu Bošnjaci obišao je jučer i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid.

“Želja nam je da pripadnici Hrvatske vojske pomognu da se što brže i što učinkovitije sanira šteta nakon velikog nevremena. Bude li potrebno da se još vojnika i još naše mehanizacije angažira u Bošnjacima, Hrvatska vojska spremna je to učiniti”, rekao je tom prigodom general Kundid. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas