Connect with us

BiH

Dodik: ‘Amerika priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu’

Objavljeno

-

”Amerika priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu, kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu”, napomenuo je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će na sastanaku u Beogradu sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem o situaciji u BiH.

“Reći ću kako vidim razvoj ove situacije, da naprosto vjerujemo u lažne namjere… Ja razumijem što Srbija može, ne očekujem podršku u cijelosti, ali očekujem razumjevanje”, rekao je Dodik novinarima.

Napomenuo je kako je bolje da ode časno i dostojanstveno. “Јa sam čovjek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, ‘tetoši’ neke Srbe ovdje, podvaljuje i pokušava da nam nametne rješenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu, kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu”, napomenuo je Dodik.

Također je govorio o “ujedinjenom političkom bloku Bošnjaka”. “Danas nažalost imamo opoziciju na strani političkog Sarajeva, ali ne mogu da satru Dodika”, poručio je Dodik.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari