Connect with us

Magazin

Dodik: Bošnjaci žele da Hrvati nestanu iz BiH, sljedeći su Srbi

Objavljeno

-

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je da je danas važno i nepobitna činjenica to da Srbi imaju dvije države – RS i Srbiju, a Hrvati su u jednoj državi.

– To je nešto što ne možete osporiti, to je činjenica – rekao je Dodik za TV Happy.

Rekao je da ima nejasnih situacija i teških izjava, kao i da hrvatski predsjednik Zoran Milanović iznosi izjave s kojima se čovjek teško može složiti.

– Moje, kao vođe, lidera nije da stalno da tražim razlike nego da pokušam napraviti nešto korisno za našu zajednicu – dodao je Dodik.

Kazao je da je jako neugodno na granici imati zemlju koja je u EU i NATO-u, dok RS nije međunarodno priznata.

– Stoga je naš odnos, koji je prirodna obrana prava za identitet u BiH, doveo do toga da smo amortizirali pritiske Hrvatske na RS u EU i NATO integracijama – dodao je Dodik.

Podsjetio je na svoju raniju izjavu da Hrvati treba imati treći entitet i boriti se za svoj status.

– Majorizacija koju Bošnjaci žele u BiH u političkom smislu ide za tim da eliminira identitete, da nestanu Hrvati, a sljedeći smo mi i da ta stara ideja Alije Izetbegovića u “Islamskoj deklaraciji” ovlada BiH – kazao je.

Dodik je rekao da je zahvalan Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću za izgradnju mosta na Rači kod Bijeljine te napomenuo kako je RS, kao jedna mala zemlja, izgradila 100 kilometara autoceste, prenosi Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari