Connect with us

BiH

Dodik: Eksperiment koji su u BiH provodili stranci zajedno s Bošnjacima nije uspio

Objavljeno

on

Predsjedavajući Predsjedništva Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da BiH nema nikakvog smisla i da je u njoj sve nakaradno, osim Republike Srpske i njenog puta ka samostalnosti.

On smatra da je mirni razlaz i dobra suradnja susjeda po svim elementima jedini racionalan koncept za civilizirane narode koji su prošli tešku povjest.

“Nitko nema namjeru ovdje dizati bilo kakve kineske zidove ili slično, ali ima namjeru da Srpskoj omogući da koristi svoja prava stečena Daytonskim mirovnim sporazumom, koja je ovaj narod izvojevao u svojoj slobodi i da stradanje više od 700 policajaca i drugih 29.000 stradalih za slobodu Republike nije besmisleno”, rekao je Dodik.

On je naveo da BiH ne daje nikakvu nadu nikome, pa ni Bošnjacima, koji imaju zabludu i iluziju da mogu natjerati i majorizirati Hrvate, da ih u dovoljnoj mjeri učine manjinom i istjeraju iz BiH.

“To je sljedeći scenarij i za nas Srbe ukoliko ne bude Republike Srpske. Ta ideja je retrogradna i ne može biti u funkciji budućnosti, nego samo u funkciji neuspjeha”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istaknuo da, s druge strane, Hrvati, koji pokazuju potpuno nezadovoljstvo svojim statusom, s pravom traže svoj položaj.

Dodik smatra da apsolutno nije uspio eksperiment koji su u BiH provodili stranci zajedno s Bošnjacima.

“Ovo je loše za sve, za Bošnjake, za Hrvate i nas Srbe, jer nitko nije zadovoljan, pa ni međunarodni predstavnici i zato se i zadržavaju ovdje sada već 25 godina, u lažnoj nadi da će napraviti ono što oni misle da treba nama da bude mjera naše slobode i dobrog života”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da je Republika Srpska devastirana kriminalnim radnjama visokih predstavnika i političkom podrškom SAD i Zapada.

“Visoki predstavnici nas često pozivaju na vladavinu prava, a sve su učinili da vladavina prava ovdje ne postoji. Da su se držali vladavine prava ne bi kršili Ustav, ne bi došlo do toga da imamo Ustav, a skroz drugu situaciju na terenu”, rekao je Dodik. (Srna)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari