Connect with us

Dodik: Grdno se varaju oni koji misle da odlazim

Objavljeno

-

Grdno se varaju oni koji misle da odlazim u političkom smislu”, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kazao je da o tome da li odlazi ili ne, najmanje zna član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, jer on, kaže, ne komunicira s njim.

Ako je politički mislio da odlazim zajedno s RS-om iz BiH, slažem se. Ako je mislio da sam odlazim u političkom smislu, onda se grdno vara – kazao je Dodik u izjavi novinarima u Banja Luci i naveo da ga ne zanimaju ni stavovi nekih zapadnih zemalja i da on samo radi u skladu s Ustavom i predsjedničkim obavezama.

[pullquote_left]Dodik poručio Izetbegoviću da zakaže vrijeme i mjesto za mirno razdruživanje u BiH[/pullquote_left] Ponovio je tvrdnje da je BiH nesavršena i nemoguća država, te da se slaže i s Izetbegovićem ako je spreman „za mirno razdruživanje u BiH i neka samo bira mjesto i vrijeme“.

Moguće najave iz SBB-a da će izaći iz „šestorke“, Dodik je prokomentirao riječima da nije gužva ni na ulazu ni na izlazu u „šestorku“.

Ključno je pitanje, kaže, da li funkcioniraju tijela BiH, a “šestorka” je “moranje”, nema konzistentan program niti je to skup istomišljenika, što opet govori o BiH.

Čak ni sa SDS-om, u toj „šestorki“, kazao je, SNSD ne dijeli ideološke stavove, s HDZ-om imaju partnerski odnos, a odgovara mu “da više nema sastanaka tih političkih stranaka“.

bljesak.info

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari