Connect with us

Vijesti

Dodik: Lagumdžija laže i podmeće

Objavljeno

on

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je posljednji istup ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije o 300.000 poginulih tijekom rata u BiH neprihvatljiv i lažan, ističući da je to podmetanje koje nije usmjereno ka dobrim odnosima i suradnji u BiH.

Predsjednik Dodik je osudio takav pristup, ističući da će Republika Srpska imati to na umu kada bude rješavala određena pitanja u BiH.

– Ne vjerujem da se Lagumdžija tako upustio u to. To je za svaku vrstu osude i neprihvatljivo, imajući u vidu da je i Haški tribunal govorio o 104.000 stradalih – rekao je Dodik novinarima.

Dodik je naglasio da se tako ponovo falsificira povijest i da je riječ o nestabilnosti samog Lagumdžije da prihvati realnost.

– Osuđujem takav pristup. On je neprihvatljiv i lažan i to je podmetanje i nije usmjereno ka dobrim odnosima i suradnji u BiH. Imat ćemo to u vidu kada budemo rješavali određena pitanja u BiH – poručio je Dodik.

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i turski šef diplomacije Ahmet Davutoglu objavili su autorski tekst u listu “Washington post”, u kome se navodi da je u BiH tijekom rata poginulo više od 300.000 ljudi

Dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari