Connect with us

BiH

Dodik: Migrantska kriza mi sve više sliči na proces kolonizacije

Objavljeno

on

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako mu migranti sve više djeluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već je netko planirao da ovdje i ostanu.

“Migrantska kriza mi sve više sliči na proces kolonizacije, koju smo imali na prostoru bivše Jugoslavije u prošlosti”, rekao je Dodik za “Euroblic”.

On je podsjetio kako je došlo vrijeme na koje je upozoravao da se BiH neće moći nositi s migrantskom krizom, te smatra kako je sve što radi Vijeće ministara o tom pitanju lišeno ozbiljnog plana i strategije koja bi vodila ka rješenju krize.

“Naš stav da se oni ne mogu razmještati na teritoriji Republike Srpske neće se mijenjati”, ponovio je Dodik.

On je poručio kako će se suprotstavljati da se migranti smještaju na područja u Federaciji BiH koja su naseljavali Srbi prije nego što su odatle istjerani, kao što je nedopustivo da ih neko smješta uz malobrojna srpska naselja.

Dodik smatra kako se problem migranata primarno mora rješavati u EU, jer je otvorila južne granice na području Bugarske i Grčke, a zatvorila sjeverne.

“Ako zatvori sve granice, i migranti će ostajati na prostoru EU, koja mi djeluje kao generator ovog problema. Predlažem da i migranti i novac koji nudi EU ostalim državama za zbrinjavanje migranata ostanu na prostoru EU”, rekao je Dodik.

 

TRAGEDIJA ILI ORGANIZIRANA DIVERZIJA : ‘Saudijski princ nudi 5000 dolara svakom tko iz islamskih zemalja ode u Europu’?

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari