Pratite nas

Nebuloze

Dodik najavio referendum: Ili nam vratite nadležnosti ili RS postaje samostalna država!

Objavljeno

na

Završen je 5. sabor SNSD-a, novinarima je potvrđeno da je Milorad Dodik jednoglasno izabran za predsjednika stranke, na saboru su usvojene tri dekleracije među kojima je deklaracija “RS slobodna i samostalna budućnost i odgovornost”

[ad id=”68099″]

Milorad Dodik je nakon ponovnog izbora najavio da ukoliko do kraja 2017. godine RS-u ne budu vraćene entitetske nadležnosti pozvat će narod u RS na referendum, između ostalog Dodik kaže da postojanje Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine nije propisano ustavom.

Avaz saznaje kako se Saboru SNSD-a obratio i Igor Radojičič koji je rekao da su ovoj stranci neophodne promjene te da je predložio sedam amandmana na statut SNSD-a od kojih su svu usvojeni i dočekani burnim aplauzom.

Saboru SNSD je nazočio i Rajko Vasić, bivši glavni tajnik SNSD-a koji je ranije pozvao Dodika da odstupi s funkcije stranke, kao i predstavnici političkih stranaka iz Republike Srpske Marko Pavić iz DNS-a, Petar Đokić iz SP-a, ministar pravde Srbije Nikola Selaković, veleposlanik Rusije u BiH Petar Ivancov i veleposlanik Srbije u BiH  Stanimir Vukićević.

U tom pogledu smo jasno rekli da će, ukoliko do 2017. godine ne bude vidljivih i osjetnih elemenata stabilizacije RS u skladu s Ustavom, a to znači da se mnoge otete nadležnosti moraju vratiti, u 2018. godini RS sprovesti referendum o svom statusu i utvrditi svoj status. Prijedlog će biti samostalna država”, izjavio je Dodik novinarima.

Dodik je naveo da je na Saboru usvojena deklaracija o statusu Republike Srpske koja nosi naziv “Slobodna i samostalna Republika Srpska, odgovornost i budućnost”.

“Jasno smo se opredijelili ovdje kroz deklaraciju o slobodnoj i samostalnoj republici da želimo graditi svoj status u okviru BiH, ali očigledno se ignorirao naš daytonski status”, kazao je Dodik, ali i dodao da RS u tom pogledu želi dijalog. Malo prijetnji, malo suradnje, ništa neobično za Dodika koji uvijek igra dvostruku igru…

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Boris Miletić poziva na zabranu promocije knjige Romana Leljaka ‘Mit o Jasenovcu’ u Puli

Objavljeno

na

Objavio

Gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a, poslao je priopćenje u kojem poziva na zabranu promocije knjige Romana Leljaka “Mit o Jasenovcu” u Puli, 22. veljače o.g..

U “tolerantnoj”, ” liberalnoj” i “multikulti” Puli ovaj lik želi ukinuti demokraciju i uvesti cenzuru za “nepoželjnu” publicistiku.

Stvarna pozadina poziva na zabranu, ovog apologeta YUgo komunističkog režima i njihove povijesne “istine”, jest da se što više ideologizira predizborna kampanja nadolazećih izbora za EP kako se ne bi govorilo o sve nazočnom kriminalu u Puli i Istri, a posebno ne o onom posljednjem, više milijardi teškom, u Uljaniku.

Najoštrije osuđujemo svaki pokušaj relativiziranja zločina i veličanja ustaškog režima te se u potpunosti ograđujemo od najavljene promocije knjige i dokumentarca slovenskog publicista Romana Leljaka „Mit o Jasenovcu“ u crkvi Sv. Ivana Krstitelja, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Dodaje da “smatraju sramotnim tvrdnje publicista, inače osuđivanog financijskog prevaranta, koji negira da je Jasenovac bio logor smrti u kojem je ustaški režim izvršio genocid i masovne zločine prema Hrvatima, Srbima, Židovima, Romima i svim pripadnicima etničkih skupina koji se nisu slagali s politikom ustaškog pokreta utemeljenoj na rasnim zakonima.

Umanjujući za nekoliko tisuća broj ubijenih žrtava pod ustaškim terorom u Jasenovcu, ovaj autor ne skriva svoje simpatije prema zločinačkom režimu NDH“, kaže Miletić.

Strahote Jasenovca nedavno je osudio i sam kardinal Josip Bozanić, proglasivši ga stratištem nevinih ljudi, zbog čega je neshvatljivo da će se ova sramotna promocija održati upravo u crkvi kao mjestu molitve, mira i duhovnosti.

U Gradu Puli kao otvorenoj i tolerantnoj sredini u kojoj njegujemo vrijednosti mira, tolerancije i suživota nema mjesta govoru mržnje i toleriranju ustaštva.

Ovim putem pozivam župnika crkve Sv. Ivana Krstitelja da još jednom preispita svoju odluku i odmah otkaže gostovanje navedenog autora.“ rekao je gradonačelnika Pule Boris Miletić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Nebuloze

Novinarka Bujice pitala Budu Lončara: Imate li grižnju savjesti zbog svega što ste učinili protiv Hrvatske?

Objavljeno

na

Objavio

U zagrebačkoj Mimari danas je srbijansko veleposlanstvo upriličilo svečani prijem povodom Dana državnosti i Dana oružanih snaga Srbije. Kamere Bujice su uspjele ući na taj događaj…

‘Uzvanike’ su pitali kada će Srbija isplatiti ratnu odštetu Hrvatskoj, a za notornog Budimira Lončara, novinarka Mateja Jozeljić imala je posebno pitanje:

“Imate li grižnju savjesti zbog svega što ste učinili protiv Hrvatske?!”

Budo je reagirao prilično nervozno, njegova žena je pokušala novinarki istrgnuti mikrofon, dok je Drago Pilsel počeo vrištati…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari