Pratite nas

BiH

Dodik nakon sastanka u Beogradu: Tražiti ćemo novi referendum

Objavljeno

na

RTV7

Mi ćemo tražiti novi referendum, bez obzira koliko su puta to osporavali. Dođe trenutak kada narod ne može više dozvoliti da ispadaju glupi i kako smo prevedeni žedni preko vode, poručio je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ostalim predstavnicima Srba u regiji, ponovio je stavove koje je iznosio u javnosti prethodnih dana.

– Drago mi je što smo imali priliku mi iz Republike Srpske upoznati ih o novonastaloj situaciji u Bosni i Hercegovini, odnosno u Republici Srpskoj. Drago mi je da su sastanku nazočili i predstavnici Srba iz drugih zemalja regije. Ranije donesena deklaracija SDA, da se ne samo simboli RS, nego sada i imovina RS poništi i prebacuje na razinu BiH, urušava Republiku Srpsku. Zapadne zemlje to podržavaju i ljudi u RS to znaju – rekao je Dodik.

Kaže kako je predsjednika Srbije Vučića upoznao s tim detaljima.

– Oni koji su za urušavanje RS reći će da se moraju poštivati odluke Ustavnog suda. Međutim, imajući u vidu to, ne može biti prihvatljivo. Zbog toga vlada nezadovoljstvo u RS. Prijeđena je crvena crta. Ovim putem želimo u dogledno vrijeme donijeti odluku o samostalnosti – rekao je Dodik.

Dodao je da je Bakir Izetbegović prije tri dana rekao kako je „Ustavni sud naš mehanizam“.

– To znači mehanizam za ukidanje RS. I mi se zalažemo za očuvanje mira i stabilnosti i nećemo uraditi nijednu mjeru kako bismo urušili taj mir. Konačno, narod će odlučiti. Mi ćemo tražiti novi referendum, bez obzira koliko su puta to osporavali. Dođe trenutak kada narod ne može više dozvoliti da ispadaju glupi i kako smo prevedeni žedni preko vode. Može se dogoditi samo promjena aranžmana za Ustavni sud u kojem neće biti više stranaca. Oni donose odluke tako što najčešće tri stranca i dva Bošnjaka donose odluke protiv RS i je li onda mi to trebamo poštovati – rekao je Dodik, dodajući da poštuju politiku Republike Srbije, ali da oni vode autentične politike.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Od danas svi koji ne poštuju samoizolaciju idu u prinudnu izolaciju

Objavljeno

na

Objavio

Federalni stožer civilne zaštite na 11. izvanrednoj sjednici održanoj danas donio je novu naredbu kojom će svaka osoba koja ne poštuje samoizolaciju biti izmještena u prinudnu izolaciju.

Zapovjednica stožera Jelka Miličević danas je potpisala novu naredbu za građane Federacije Bosne i Hercegovine koja vrijedi od danas, a svi županijski stožeri dužni su u narednim danima osigurati objekte i uvjete za prinudnu izolaciju.

Za realizaciju danas donesene naredbe o prinudnoj izolaciji za realizaciju, osim županijskih stožera civilne zaštite, zadužuju se i krizni stožeri, ministarstva unutarnjih poslova, županijske uprave policije i inspekcijski organi, piše Klix.

Rok za uspostavljanje objekata za prinudnu izolaciju je tri dana od danas.

Načelnik Federalnog stožera Civilne zaštite Fahrudin Solak članove stožera je informirao i o završenoj dezinfekciji Konjica i Jablanice te početku sustavne dezinfekcije gradova u FBiH kao načinu borbe protiv koronavirusa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Vjekoslav Bevanda: Izmjenama Zakona o PDV-u bez analiza može se nanijeti veća šteta nego korist

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda ne podržava prijedlog o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) koji je danas u hitnu proceduru uputio predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ministar Bevanda, koji je i predsjedatelj Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje (UINO), smatra da se izmjenama Zakona o PDV-u bez jasnih podloga i analiza može nanijeti veća šteta nego korist.

„Zakonske izmjene u ovo vrijeme bez podloga i jasno iskazanih pozitivnih i negativnih efekata mogu nanijeti samo štetu. Ovako krucijalne stvari moraju ići tek nakon jasnih podloga i učešća svih u BiH i to uz puni konsenzus“, naglasio je ministar Bevanda.

Smatra da bi izmjene i dopune zakona, koje su predložene i tiču se pomjeranja rokova za plaćanje PDV-u, imale samo negativan efekt.

„Po mojoj procjeni ovo bi imalo trenutni efekt na nelikvidnost svih razina vlasti, a ne bi imalo baš nikakav efekt na pomoć gospodarstvu. Nije vrijeme za politikanstvo i stvaranje novih kriza i prepucavanja u ovako teškim vremenima. I na kraju, čemu bi poslužilo da donosimo bilo kakve odluke koje će biti rezultat preglasavanja“, zaključio je ministar Bevanda u svom reagiranju na inicijativu za izmjene i dopune Zakona o PDV-u.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari