Connect with us

BiH

Dodik nakon sastanka u Beogradu: Tražiti ćemo novi referendum

Objavljeno

on

RTV7

Mi ćemo tražiti novi referendum, bez obzira koliko su puta to osporavali. Dođe trenutak kada narod ne može više dozvoliti da ispadaju glupi i kako smo prevedeni žedni preko vode, poručio je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ostalim predstavnicima Srba u regiji, ponovio je stavove koje je iznosio u javnosti prethodnih dana.

– Drago mi je što smo imali priliku mi iz Republike Srpske upoznati ih o novonastaloj situaciji u Bosni i Hercegovini, odnosno u Republici Srpskoj. Drago mi je da su sastanku nazočili i predstavnici Srba iz drugih zemalja regije. Ranije donesena deklaracija SDA, da se ne samo simboli RS, nego sada i imovina RS poništi i prebacuje na razinu BiH, urušava Republiku Srpsku. Zapadne zemlje to podržavaju i ljudi u RS to znaju – rekao je Dodik.

Kaže kako je predsjednika Srbije Vučića upoznao s tim detaljima.

– Oni koji su za urušavanje RS reći će da se moraju poštivati odluke Ustavnog suda. Međutim, imajući u vidu to, ne može biti prihvatljivo. Zbog toga vlada nezadovoljstvo u RS. Prijeđena je crvena crta. Ovim putem želimo u dogledno vrijeme donijeti odluku o samostalnosti – rekao je Dodik.

Dodao je da je Bakir Izetbegović prije tri dana rekao kako je „Ustavni sud naš mehanizam“.

– To znači mehanizam za ukidanje RS. I mi se zalažemo za očuvanje mira i stabilnosti i nećemo uraditi nijednu mjeru kako bismo urušili taj mir. Konačno, narod će odlučiti. Mi ćemo tražiti novi referendum, bez obzira koliko su puta to osporavali. Dođe trenutak kada narod ne može više dozvoliti da ispadaju glupi i kako smo prevedeni žedni preko vode. Može se dogoditi samo promjena aranžmana za Ustavni sud u kojem neće biti više stranaca. Oni donose odluke tako što najčešće tri stranca i dva Bošnjaka donose odluke protiv RS i je li onda mi to trebamo poštovati – rekao je Dodik, dodajući da poštuju politiku Republike Srbije, ali da oni vode autentične politike.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari