Pratite nas

Nebuloze

Dodik ne želi Kacina u BiH

Objavljeno

na

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra kako je Jelko Kacin neprihvatljiv kao kandidat za novog šefa delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini.

”Ako se kojim slučajem dogodi da ga Europa pošalje kao novog šefa delegacije EU u BiH, onda je poslala čovjeka koji će zaustaviti bilo kakve razgovore o EU. Ja neću s njim razgovarati”, rekao je Dodik za beogradsku Politiku.

Prema mišljenju Dodika, Kacin se pokazao kao antisrpski orijentiran i s njim nema nikakve vrste razgovora, već bi samo pokušavao ”još nas više ocrniti”.

Dodik smatra da Europa neće biti ”toliko neozbiljna”, kao i da bi sama pojava Kacina u BiH dalje ”usložnila” odnose s Europom.

jelko-kacin-kamera”On će (Kacin, op.ur.) pokušati institucionalno iskoristiti neku snagu. Ali moram reći da su oni toliko jaki koliko mi njih pustimo da su ovde važni, a ne onoliko koliko on jeste. Naravno da Europu treba uvažavati, ali ako Europa pošalje jedan tako neozbiljan prijedlog ovdje, onda je veliko pitanje kakav odnos da imate prema samoj Europi”, zaključio je Dodik za Politiku.

Inače, slovenski mediji u petak su objavili kako je bivši slovenski eurozastupnik Jelko Kacin zainteresiran da postane posebni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini. Mediji su se pozivali na vijest beogradskog lista Politika, a Kacin, koji je u dva mandata bio izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju, nije želio komentirati vijest beogradskog lista.

Ured slovenskog premijera Mire Cerara potvrdio je u petak da je predsjednik vlade na Kacinovu molbu s njim o tome razgovarao. Kacin je Cerara, kako se navodi u priopćenju, zamolio za pismo potpore, odnosno preporuku, a vlada će, kako se predviđa, tu mogućnost proučiti do sredine idućeg tjedna. Sadašnjem predstavniku EU-a u Sarajevu, Dancu Peteru Soerensenu, mandat završava 30. lipnja iduće godine.

Podsjećamo, šef Delegacije Europske unije u BiH, veleposlanik Peter Sorensen je imenovan na poziciju šefa Delegacije Europske unije pri Ujedinjenim narodima u Ženevi i on će uskoro napustiti BiH.

Njegov odlazak je dio regularnog sustava rotacije u Europskoj službi za vanjske poslove, a kad je u pitanju njegov nasljednik u Bosni i Hercegovini tu informaciju će u dogledno vrijeme objaviti Europska služba za vanjske poslove. (bljesak.info)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Evo kako je poglavar Pravoslavne crkve komentirao presudu Mladiću

Objavljeno

na

Objavio

Patrijarh Irinej kaže da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću „delo đavola“ i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve dok su ostali nevini.

„Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo“, rekao je Irinej za „Alo“.

Kako je patrijarh istakao, sve to se događa jer „silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice“.

„Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini“, zaključio je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

 

Srpski dužnosnici odbijaju se suočiti s činjenicama, Mladića nazivaju herojem

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Propali političar Josipović napao prof. Tomca: Jadno je hrvatstvo kojemu je Tomac mjerilo!

Objavljeno

na

Objavio

Jadno je hrvatstvo kojemu je Tomac mjerilo! Nekad besprijekorni komunist, danas je perjanica zadrtog desnog nacionalizma i klerikalizma, samozvani sudac u onom otužnom Etičkom sudištu, čovjek koji bi da Dayton nije potpisan, da je teklo još krvi. Jadno, napisao je propali političar Ivo Josipović na twitteru.

Podsjetimo, knjiga potpredsjednika Vlade demokratskoga jedinstva Zdravka Tomca “Tuđmanovo i Stepinčevo hrvatstvo” predstavljena je u četvrtak u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

Predstavljanju knjige je nazočila Predsjednica Republike Hrvatske, te brojni uglednici.

“Danas se borimo s ateistima, komunistima i lažnim antifašistima”, ustvrdio je Tomac prilikom predstavljanja te dodao kako se “srami što je nekad bio član SDP-a” jer današnji SDP ne ruši samo Vladu, nego i Hrvatsku.

Tomčeve riječi su podržali i pozdravili mnogi komentatori na društvenim mrežama, a izmeđuostalih izdvajamo onaj Daria Knežića koji je kazao: Ako sam do sada i imao neke sumnje u Tomčevu vjerodostojnost, sada ih više definitivno nemam, a ovaj puta je Josipović pokazao da je obični “crveni fašist”.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari