Connect with us

BiH

Dodik o Bakirovim izjavama: Žrtvovao bi mir za osvetu

Objavljeno

on

Ilustracija/arhiva

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da predsjednik SDA Bakir Izetbegović ne propušta priliku da uznemiri narode u BiH, a posebno to čini na obilježavanjima ratnih godišnjica, poput današnje u Gacku.

“Kada s takve manifestacije čujete da će Bošnjaci da se osvete, onda nama u Republici Srpskoj ne pada ništa drugo na pamet nego da bi i Bakir, kao i otac mu, opet žrtvovao mir.

Onaj je žrtvovao mir za BiH, a ovaj bi ga žrtvovao za osvetu”, istaknuo je Dodik, a prenosi Srna.

Predsjednik SNSD-a je rekao da je indikativno da “svi pozivi bošnjačkih i političkih i vjerskih autoriteta za mirom i praštanjem nekako završe s osvetom”.

“Tako da nikada nismo načisto jesu li željni mira ili osvete. Svojatanje NATO saveza, SAD i EU od strane Izetbegovića govori nam i na čije savezništvo on računa i čijim oružjem nas zastrašuje.

Republika Srpska je posvećena miru, razvoju i unapređenju životnog standarda. Mi ne razmišljamo o osveti, niti bi da zveckamo oružjem, ni svojim ni tuđim”, poručio je Dodik.

Podsjetimo, Izetbegović je izjavio:
“Ovih dana počinje neko drugo poluvrijeme. Neće ono biti vojno. Učinit ćemo sve da ono bude političko i da polako nadjačamo i da se na svoj način osvetimo. Naša osveta će biti da ćemo napraviti jedno uređeno društvo, jednu europsku zemlju u kojoj će biti civilizacijski odnosi”, kazao je Izetbegović.

Govoreći o negiranju genocida i pokušaje revidiranja povijesti, Izetbegović je kazao da će BiH braniti istina, ali i garanti Daytonskog mirovnog sporazuma poput SAD-a i Europske unije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR