Pratite nas

Reagiranja

Dodik: Očekujemo da nam HDZ da jedno mjesto u Federalnoj vladi

Objavljeno

na

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da je dobra stvar što će HDZ biti dio Federalne vlade, jer time SNSD dobiva jedno ministarsko mjesto.

”S HDZ-om imamo dogovor da, ukoliko SNSD osigura jedno ministarsko mjesto za HDZ u Vladi RS, oni će nama u kvoti koji oni imaju osigurati jedno mjesto za Srbina u Federalnoj vladi. Vjerujem da će HDZ ispoštovati taj dogovor” rekao je on.

Komentirajući dogovor SDA i HDZ danas u Mostaru o formiranju vlasti na županijskoj i federalnoj razini, Dodik je u izjavi novinarima u Bijeljini rekao da misli da na razini BiH ima mnogo pitanja o kojima tek trebaju postići suglasnost.

Ponovio je tvrdnju da “ne vjeruje u dobre namjere SDA i DF-a prema RS”, uz stav da suradnja SDS-a, PDP-a i NDP-a sa ovim političkim snagama “uvodi RS u manji stupanj institucionalne stablnosti od dosadašnje”.

Kazao je da ne spori pravo SDS-a, PDP-a i NDP-a da kao politički faktori prave bilo kakav politički savez, ali da on sumnja da oni ”imaju karakter da obrane poziciju RS, jer to nisu činili ni ranije kada su bili u prilici“.

Podsjetimo, Čović i Izetbegović postigli su na sastanku u Mostaru dogovor o formiranju vlasti na županijskoj i federalnoj razini

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari