Connect with us

Iz Svijeta

Dodik stigao u Moskvu, prije susreta s Putinom sastao se s Patruševim

Objavljeno

-

Lider bosanskih Srba Milorad Dodik doputovao je u ponedjeljak u Moskvu gdje je najavljen njegov susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom a prvog dana tog posjeta sastao se s Nikolajem Patruševim, tajnikom Vijeća sigurnosti Rusije i jednim od najbližih Putinovih suradnika.

Javni servis Republike Srpske (RTRS) objavio je kratku snimku susreta Dodika i Patruševa u kojemu su sudjelovali i njihovi suradnici. Patrušev je pri tom kazao kako je “veoma zahvalan” Dodiku zbog dolaska u Rusiju izražavajući pri tom zadovoljstvo sve jačim vezama s Republikom Srpskom čije vlasti otvoreno podupiru Moskvu u konfrontaciji sa Zapadom i odbijaju osuditi rusku invaziju na Ukrajinu.

“Zadovoljni smo time kako se razvija cijeli kompleks naših veza koje sve više dobijaju strateški karakter”, kazao je Patrušev koji slovi za jednog od najistaknutijih “jastrebova” u kremaljskoj administraciji.

Dodik bi u Moskvi trebao boraviti do sredine tjedna a njegov susret s Putinom najavljen je za utorak na marginama skupa koji ruski predsjednik organizira kako bi promovirao savez s državama iz susjedstva koje ga i dalje podupiru unatoč zapadnim osudama i izolaciji.

Voditelj predstavništva RS u Moskvi Duško Perović najavio je kako će Dodik tamo razgovarati i o opskrbi tog entiteta ruskim plinom odnosno gradnji novog plinovoda naznačivši pri tom kako su vlasti u Banjoj Luci spremne plaćati ovaj energent u rubljima.

Gradnja novog plinovoda kojim bi se plin preko Srbije dopremao isključivo iz Rusije jedan je od ključnih zahtjeva kojim Dodik uvjetuje donošenje bitnih odluka na razini Vijeća ministara BiH. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas