Connect with us

BiH

Dodik: Što nije Komšić probao spriječiti kad je takav junačina, gdje piše da ne smije da se pjeva?

Objavljeno

-

N1

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik požalio se danas novinarima kako je htio da uredi zgradu Predsjedništva koja je “muzgava”, ali da mu nisi dali. Također, govorio je i mogućoj pjevačkoj karijeri te odgovorio na pitanje zbog čega nije zvao Milana Tegletiju da svira harmoniku, prenosi N1.

”Pokušao sam na početku mandata da tražim da se uredi, tražio sam i da se okreči zgrada pa ni to nije prošlo. Tako da ostaje muzgava, nikakva. I to je jedna stvar u koju neću ulagati više napore jer ne daju da se išta uradi” požalio se Dodik novinarima.

Neizostavna tema je bila jutrošnje sviranje i pjevanje. “Došao čovjek moj poznanik iz Banja Luke, sasvim normalno ušao, a oni se bave psihološkim umom. Ja sam samo htio da prikažem, da relaksiram, da pokažem da nema govora o nekim sukobima.”

Na šaljivo pitanje zbog čega nije zvao Milana Tegletiju da svira harmoniku, kazao je kako nije znao da on uopće svira. Novinare je zanimalo da li planira pjevačku karijeru s obzirom da ga je, kako je rekao, Halid Bešlić pohvalio kako pjeva pjesmu ”Romanija”.

”To samo znam kad se prestanem baviti politikom. Mislim da bih ja s par pjesama, da ih navježbam s orekstrom, nakon ove karijere mogao da napunim dvoranu”, kazao je Dodik s osmijehom.

„Mi smo se tamo okupili da pokušamo da nema razloga za bilo kakvu zabrinutost. Niko ovdje ne priziva sukobe osim nekih bolesnih glava.

Neka Komšić utvrdi tko. Bile su lijepe pjesme, ‘Romanija’, ‘Srpska majka mene rodila’ i još neke pjesme. Pjevao sam svojoj majci, šta je tu problem, šta se tu dešava? Šta je nenormalno zato što smo normalni? Što nije Komšić probao spriječiti kad je takav junačina, gdje piše da ne smije da se pjeva, gdje piše da ja ne smije u mom kabinetu da ima alkoholnih pića. Al ću i to reći da smo ja i Komšić u Džaferovićevom kabinetu pili rakiju“, kazao je Dodik. “Baš smo dobro pjevali”, kazao je Dodik, “meni je Halid Bešlić jednom rekao da dobro pjevam, barem znam čime se mogu baviti nakon politike”.

Na pitanje novinara da li je sada pod dejstvom alkohola Dodik je kazao da je potpuno trijezan i “šarmantan”, piše federalna.ba

Dodik u Predsjedništvo BiH doveo harmonikaša s kojim je uoči sjednice pjevao i pio

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari