Connect with us

BiH

Dodik: Turković nastoji da nas posvađa s prijateljskim Izraelom

Objavljeno

-

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković “neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, nanosi štetu svima i nastoji da posvađa s prijateljskim državama kao što je Izrael”.

“Bisera Turković svojim neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, zloupotrebljavajući svoj položaj i iznoseći osobne i stranačke stavove o bitnim pitanjima, bez konzultacija i odluke Predsjedništva BiH“, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, Turkovićeva svojim djelovanjem “nanosi štetu svima i nastoji da posvađa s prijateljskim zemljama, kao što je Izrael, koja u potpunosti podržava Ustav BiH i konstitutivnost naroda”.

“Za nas je važno da imamo dobre odnose i suradnju s Izraelom i želim da zahvalim državi Izrael na jasnom iznošenju stavova i podršci pravilnom razumijevanju situacije i odnosa u BiH“.

Veleposlanstvo Izraela u Tirani, koja pokriva i BiH, priopćilo je jučer da Izrael očekuje da će izmjena Izbornog zakona u BiH osigurati jednakost i nediskriminaciju građana uz očuvanje uloge konstitutivnih naroda i njihovog legitimnog političkog predstavljanja u vlasti, što je i predlagala hrvatska strana.

Turkovićeva, ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara, danas je uputila prosvjed Ministarstvu vanjskih poslova Izraela i veleposlanstvu ove zemlje u Tirani zbog stavova iznesenih o reformi izbornog zakonodavstva BiH, te zatražila njihovo pojašnjenje i svrhe dokumenta objavljenog u medijima u BiH.

Šefica diplomacije BiH uputila prosvjednu notu Izraelu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari