Pratite nas

Dogovor SDP-a i HDZ-a stvara od Mostara hrvatski stolni grad

Objavljeno

na

mostar night

”Na osnovu štetnih dogovora SDP-a i HDZ-a BiH u našem kantonu, SDA HNŽ-a izražava zabrinutost da ovakvi kompromisi SDP-a partnerskom HDZ-u BiH imaju za krajnji cilj usvajanje Statuta Grada Mostara, kojim bi se Mostar oslužbenio kao hrvatski stolni grad, na štetu Bošnjaka, Srba i ostalih koji žive u ovom kantonu”, priopćio je županijski ogranak SDA.

U priopćenju za javnost povodom, kako navode, ”posljednjih izakulisnih stranačkih dogovora između SDP HNŽ i HDZ BiH”, koji će se dogoditi na štetu proračunskih korisnika, SDA, podsjeća kako je glasovala protiv proračuna smatrajući ga nerealnim i neprovodivim.

”Već nakon deset dana se pokazalo kako je takav proračun rezultat nemogućeg i štetnog dogovora HDZ BiH i SDP-a, koji će na svojim leđima osjetiti svi u Hercegovačko-neretvanskoj županiji”, navodi se u priopćenju.

SDA dodaje kako su se prvi rezultati ovakvih štetnih dogovora SDP-a i HDZ BiH pokazali su se već na 61. Sjednici županijske Vlade održanoj 17. travnja donošenjem operativnog plana Vlade HNŽ-a za mjesec travnja, kojim se znatno umanjuju grantovi za visokoškolske ustanove, institucije kulture, boračku populaciju, te socijalnu i invalidsku zaštitu, tako da su ove ustanove i udruženja već u prvom mjesecu provođenja ovog neprovodivog proračuna doveli u nezavidan položaj.

Podsjećaju kako su na istoj 61. sjednici Vlade HNŽ, ministri SDP-a i HDZ BiH usvojili financijski plan Zavoda zdrastvenog osiguranja HNŽ po kojem se uvećava stavka za bruto plaće uposlenih u iznosu od 27,8 posto.

”Kontroverza ovog dogovora o uvećanju plaća uposlenih u Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ je rezultat bezobrazluka ovih stranaka, jer prosječna bruto plaća uposlenika Zavoda zdrastvenog osiguranja trenutno iznosi 2.700 KM, što ih svrstava u kategoriju najbolje plaćenih radnika u HNŽ. Porazna činjenica za sve korisnike usluga zdrastvene zaštite u HNŽ je podatak da se ovakvim uvećanjem plaća uposlenika Zavoda dodatno umanjuju i onako loša prava svih u HNŽ koji imaju potrebu za lijekovima i bolničkim liječenjem”, navodi se u priopćenju SDA Hercegovačko-neretvanske županije.

bljesak.info

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Misa i paljenje svijeća uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima

Objavljeno

na

Objavio

Povodom drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu, među kojima su dva Brotnjaka Bruno Stojić i Valentin Ćorić, pozivaju se svi Brotnjaci da se u tišini i zajedničkoj molitvi zahvale i prisjete se žrtve koju su podnijeli, piše Brotnjo.info.

U utorak 28. studenoga 2017. u 17:30 sati molit ćemo krunicu u crkvi Krista Kralja u Čitluku, potom u 18 sati slijedi sv.  Misa, a nakon mise zajednička procesija od crkve Krista Kralja u Čitluku do Spomen Križa gdje ćemo se pomoliti i upaliti svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Sve Vas pozivamo da u duhu zajedništva i na dostojanstven način pokažemo da smo uz njih i da molimo za oslobađajuću presudu, da istina o Herceg Bosni pobijedi! – poručuju organizatori.

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Evo kako je poglavar Pravoslavne crkve komentirao presudu Mladiću

Objavljeno

na

Objavio

Patrijarh Irinej kaže da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću „delo đavola“ i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve dok su ostali nevini.

„Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo“, rekao je Irinej za „Alo“.

Kako je patrijarh istakao, sve to se događa jer „silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice“.

„Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini“, zaključio je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

 

Srpski dužnosnici odbijaju se suočiti s činjenicama, Mladića nazivaju herojem

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari