Connect with us

Dogovor SDP-a i HDZ-a stvara od Mostara hrvatski stolni grad

Objavljeno

-

mostar night

”Na osnovu štetnih dogovora SDP-a i HDZ-a BiH u našem kantonu, SDA HNŽ-a izražava zabrinutost da ovakvi kompromisi SDP-a partnerskom HDZ-u BiH imaju za krajnji cilj usvajanje Statuta Grada Mostara, kojim bi se Mostar oslužbenio kao hrvatski stolni grad, na štetu Bošnjaka, Srba i ostalih koji žive u ovom kantonu”, priopćio je županijski ogranak SDA.

U priopćenju za javnost povodom, kako navode, ”posljednjih izakulisnih stranačkih dogovora između SDP HNŽ i HDZ BiH”, koji će se dogoditi na štetu proračunskih korisnika, SDA, podsjeća kako je glasovala protiv proračuna smatrajući ga nerealnim i neprovodivim.

”Već nakon deset dana se pokazalo kako je takav proračun rezultat nemogućeg i štetnog dogovora HDZ BiH i SDP-a, koji će na svojim leđima osjetiti svi u Hercegovačko-neretvanskoj županiji”, navodi se u priopćenju.

SDA dodaje kako su se prvi rezultati ovakvih štetnih dogovora SDP-a i HDZ BiH pokazali su se već na 61. Sjednici županijske Vlade održanoj 17. travnja donošenjem operativnog plana Vlade HNŽ-a za mjesec travnja, kojim se znatno umanjuju grantovi za visokoškolske ustanove, institucije kulture, boračku populaciju, te socijalnu i invalidsku zaštitu, tako da su ove ustanove i udruženja već u prvom mjesecu provođenja ovog neprovodivog proračuna doveli u nezavidan položaj.

Podsjećaju kako su na istoj 61. sjednici Vlade HNŽ, ministri SDP-a i HDZ BiH usvojili financijski plan Zavoda zdrastvenog osiguranja HNŽ po kojem se uvećava stavka za bruto plaće uposlenih u iznosu od 27,8 posto.

”Kontroverza ovog dogovora o uvećanju plaća uposlenih u Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ je rezultat bezobrazluka ovih stranaka, jer prosječna bruto plaća uposlenika Zavoda zdrastvenog osiguranja trenutno iznosi 2.700 KM, što ih svrstava u kategoriju najbolje plaćenih radnika u HNŽ. Porazna činjenica za sve korisnike usluga zdrastvene zaštite u HNŽ je podatak da se ovakvim uvećanjem plaća uposlenika Zavoda dodatno umanjuju i onako loša prava svih u HNŽ koji imaju potrebu za lijekovima i bolničkim liječenjem”, navodi se u priopćenju SDA Hercegovačko-neretvanske županije.

bljesak.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari