Connect with us

Politički rentgen

Dok grad kao Titanic tone u dugovima, vodi i glomaznom otpadu, Tomašević obilazi životinjski azil!

Objavljeno

-

…Plenković mora dobro promisliti hoće li bacati milijarde kuna iz državnog proračuna na nesposobnu gradsku vlast i usput pomagati aktivističkoj platformi Možemo da politički rastu, s ciljem da u širokoj lijevoj koaliciji ugroze HDZ na slijedećim parlamentarnim izborima…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Tomislav Tomašević je pred novim, možda i nepremostivim problemima! ZG holdingu danas sjeda višemilijunska ovrha. Jedan od brojnih vjerovnika izjavio je: ‘Morali smo to napraviti, jer u pitanju su radna mjesta tisuća naših zaposlenika“!

Bivša, smijenjena uprava Zagrebačkog holdinga izjavljuje : ‘Smijenjeni smo, jer smo ugrozili financijske interese Ratka Bajakića‘. Poznato je da je Ratko Bajakić direktna akvizicija Sandre Benčić!

Zagrebački holding uskoro bi mogao biti ovršen za nekoliko desetaka milijuna kuna. Potencijalni tsunami ovrha prema Holdingu pokrenula je, kako doznajemo, zagrebačka tvrtka za zbrinjavanje otpada Reoma koja je u petak, 09.10. putem odvjetnika poslala ovršnu dokumentaciju na adresu podružnice Gradske čistoće.

Razlog ovrhe je što im Holding nije platio 14 milijuna kuna za odvoz glomaznog otpada. Isto tako, u ponedjeljak svoju ovrhu na Holding šalje i tvrtka Ce-za-r, povezana s vlasnikom C.I.O.S.-a Petrom Pripuzom, kako su potvrdili, zbog dugovanja od 11 milijuna kuna, a oko 30 milijuna kuna od Holdinga potražuje i građevinska tvrtka Ingra, odnosno Lanište, kojoj Holding duguje za zakup sportske dvorane Arena. Iz Ingre dolazi dramatično upozorenje o upitnosti daljnje suradnje i funkcioniranja Arene!

Dok se gradonačelnik Tomašević bavio (ne)snalaženjem s brojnim problemima otkada je preuzeo vlast, Zagrebačkom holdingu su na naplatu počeli stizati ogromni iznosi neriješenih računi.

”Gradska uprava na sve moguće načine izbjegava poslovnu suradnju s tvrtkama iz C.I.O.S. Grupe te je sasvim jasno i kako princip ponašanja gradskih čelnika slijede i najodgovorniji u Zagrebačkom Holdingu, kojima je, bez obzira na dugovanja još iz travnja, a za uredno izvršene usluge, očito naloženo da se ne obraćaju C.I.O.S. Grupi sa zamolbom za počekom plaćanja“, priopćenje je iz C.I.O.S. Grupe.

Zagrebački gradonačelnik, zatečen je u ležernom, nenajavljenom obilasku azila za životinje i čini se da mu je njegov pas Boško Buha i udomljavanje životinja važnije od socijalne sigurnosti građana Zagreba. Gradonačelnikov revolveraški obračun s gospodinom Pripuzom, kojega je najavio kao prvu točku svog programa Zagrepčane će koštati silne milijune kuna, a Tomašević ih može namaknuti jedino enormnim poskupljenjem komunalija i ostalih usluga.

Nije isključeno, da ćemo umjesto smanjenju prireza koji je najveći u Hrvatskoj svjedočiti povećanju istog. Zbog sukoba s gospodinom Pripuzom i njegovim poduzećima cijene odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada porasle su na nevjerojatnih 2600 kuna po toni što je gotovo dvostruko više nego u vrijeme vladavine Milana Bandića. Ima li tu pogodovanja i trgovine utjecajem? Činjenica je da je Tomašević ove izbore dobio na brutalnom blaćenju pokojnog Milana Bandića, Pripuza i HDZ-a, stvarajući percepciju u javnosti da se ovdje radi o umreženim kriminalcima, što do sada pravomoćno nije ni u jednom slučaju dokazano. Čak kada bi se i dogodio pravosudni pravorijek protiv Petra Pripuza, to apsolutno ne smije značiti da je preko tisuću njegovih uposlenika zakonski suspektno ili da njegove tvrtke ne mogu poslovati transparentno u skladu s pozitivnim propisima. U slučaju Zdravka Mamića, njegovog brata i pojedinaca iz uprave Dinama, došlo je do pravomoćnosti presuda, no Dinamo kao poduzeće ili udruga, danas savršeno profitabilno funkcionira čime štiti radna mjesta tisućama građana.

Tomašević bi prvenstveno trebao štititi socijalni status i radna mjesta građana Zagreba, smanjiti prirez i cijenu komunalija, a tek nakon toga ulaziti u osobne obračune ili obračune koje je netko režirao, da bi ugrabio ogroman financijski kolač u kontekstu zbrinjavanja svih vrsta otpada. Netko je, čini se, nanjušio kasicu prasicu, uz onu sintagmu, drž’te lopova!

Ne čude onda gromoglasni naslovi kao ovaj: Tomašević zbog besparice mora surađivati s Plenkovićem, jede mu iz ruke!….
Piše Boris Rašeta i Ivan Pandžić subota, 9.10.2021. u 14:19

Aktivistička platforma Možemo i Tomašević, nakon svibanjskih lokalnih izbora bili su na fascinantnoj uzlaznoj putanji, s percepcijom političkog rasta na nacionalnoj razini i pucali su na osvajanje vlasti u državi na sljedećim parlamentarnim izborima kao dostojna zamjena za posrnuli SDP. Danas je činjenica da im u samo četiri mjeseca sve stubokom preokrenulo i da su prisiljeni surađivati s onima koje su u predizbornoj kampanji optuživali za brutalni lopovluk i korupciju. Tomislav Tomašević i Grad ovise o državi i HDZ-u!

Plenković mora dobro promisliti hoće li bacati milijarde kuna iz državnog proračuna na nesposobnu gradsku vlast i usput pomagati aktivističkoj platformi Možemo da politički rastu, s ciljem da u širokoj lijevoj koaliciji ugroze HDZ na slijedećim parlamentarnim izborima. Takav potez davanja umjetnog disanja Tomaševiću, za Plenkovića i HDZ- bio bi ravan političkom samoubojstvu i realnije je očekivati da će ova velika kriza upravljanja Zagrebom i Zagrebačkim holdingom rezultirati novim izborima.

Koplja se mogu prelomiti prigodom donošenja gradskog proračuna za 2022. i bez obzira što Tomašević ima komotnu većinu u Gradskoj skupštini, u slaganju proračuna na površinu će isplivati sva njegova lažna, populistička obećanja. Naravno, obećao je smanjenje proračuna za 3,6 milijardi kuna, a već nedavni rebalans proračuna je pokazao da su to notorne gluposti, što znači da je proračun „lopova Bandića“, kojega su podržali „lopovi iz HDZ-a“, najbliži realnosti koliko god ona bolna bila. One koje je Tomašević optuživao za lopovluk, korupciju i nepotizam, danas klečeći zove u pomoć, a među njima je i Pripuzova tvrtka koja je jedina infrastrukturno osposobljena i kompetentno kapacitirana za zbrinjavanje svih vrsti otpada po najpovoljnijim cijenama.

Na pravosuđu i institucijama je zadaća, a ne na Tomaševiću, presuditi tko je lopov, a tko nije!? Čini se da će institucije imati pune ruke posla glede nove zagrebačke uprave?

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari