Connect with us

Satira

Dok pop popuje, popovnjača putuje!

Objavljeno

-

….I eto, dok pop popuje popovnjača na radost nacije nesmetano putuje. Jer, ako su popovnjačom mogli putovati 40 biskupa i svećenika udijeliti krizmu vjerničkim budalama na Hvaru, zašto onda ne bi putovao i pop s Pantovčaka na Vis? Jedina je razlika u strogoj vojnoj tajni!….

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Paz’te sad ovo! Od 120 slučaja u kojima je pop s Pantovčaka koristio državne i vojne resurse za svoju agresivnu kampanju na čelu ujedinjene oporbe, eto nam 121. put i sve to je obavijeno strogom oznakom vojne tajne. Nije tajna da je pop s Pantovčaka na Visu, onako izdaleka, ali i s visoka, ne bi li ga se što dalje čulo, zaurlao „stop stožerokraciji“ i nije tajna da je tim krikom slobode simbolično stavio potpis na sve Mostove referendumske liste u njihovom ivermektinskom pohodu na Banske dvore. „Mičite te prljave šape“! Pop nam popuje, kao ono neću ja to potpisati, kad ono vraga? Jednim potezom pera potpiše se na sve Mostove referendumske listiće, čime simbolično i stvarno postaje deklarirani Mostov predsjednik umjesto predsjednik svih državljana Republike Hrvatske, bili oni cijepljeni, necijepljeni ili se lijeće stočarsko-Grmojinim ivermektinom?
Dakle ništa nije tajna, sve se zna, no ipak je vojna tajna kako je pop s Pantovčaka, k’o grom iz vedra neba pao baš na Vis? Svojevremeno je i njegov omiljeni drug Tito ljetovao na Visu slobodnom od nacista i nije valjda vrag da je pop s Pantovčaka izabrao isti taj Vis za svoj bijeg pred „firerom“ Plenkovićem i njegovim nacistima iz HDZ-a, da im onako iz daleka i s visoka očita lekciju iz sloboda i „stožerokracije“?
Dok nam pop popuje, čini se popovnjača putuje i nema tih para poreznih obveznika koje ne treba potrošiti da bi pop s Pantovčaka isprao mozak priglupom narodu, osobito onima koji se drži nacističkog HDZ-a kao što se pijani drže plota? A kako se treba držati zakona i Ustava, pop je tu lekciju odavno naučio baš od svog učitelja Tita! Priglupi narod, ne drži se samo HDZ-a, već te budale ludo vjeruju onoj ludi Alemki Markotić i svim „belosvetskim“ znanstvenicima!
Sve je obavijeno vojnom tajnom? Prvo kako je pop doletio do popovnjače, je li stvarno putovao popovnjačom, zrakomlatom, ili su mu narasle plivačke kožice pa je do Visa plivao leđno? Stoka sitnog zuba ne mora i ne smije znati ništa o toj bijednoj sići koju pop s Pantovčaka troši za zdravlje i sreću nacije. „Liječnik te liječi, a Bog te izliječi“-, e to više ne vrijedi! Liječnik te liječi, a pop s Pantovčaka te izliječi, to je ta nova formula za novo blagostanje hrvatske nacije!
I eto, dok pop popuje popovnjača na radost nacije nesmetano putuje, no čudi što nije ukrcao i svoju omiljenu povijesnu postrojbu Burčul-bojnu, kada znamo da je pop s Pantovčaka jednostavno zaljubljen u povijest i hrvatske velikane!? Jer, ako su mogli putovati 40 biskupa i svećenika udijeliti krizmu vjerničkim budalama na Hvaru, zašto onda ne bi na Vis putovao i pop s Pantovčaka s Burčul-bojnom u njihovim povijesnim odorama? Jedina je razlika između ova dva putovanja je u strogoj vojnoj tajni! Sve je obavijeno velom vrhunske tajne! Ipak, s obzirom da zidovi imaju uši, raskrinkano je zbog čega su Most i bratija rušili Kolindu Grabar Kitarović? Prvo zbog toga, jer su si izabrali svog popa na Pantovčaku koji nije HDZ-ov, a drugi je razlog taj što žena, barem za sada, još uvijek ne može biti pop na Pantovčaku!? Ne da papa Franjo!
Kada zbrojimo i oduzmemo dojmove, trebamo li se onda uopće upitati tko je glavni organizator referenduma o „stožerokraciji“, ako ne pop s Pantovčaka?

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari