Pratite nas

Komentar

Dokle ćeš, Katilino, zlorabiti našu strpljivost?

Objavljeno

na

Ona je potpredsjednica Vlade. Ne bilo koja, nego prva potpredsjednica. Ona smatra kako je dobro glasovati za ulazak u EU jer su u Sloveniji jeftinije gume, a i mirovine bi mogle doći u pitanje, ako ne uđemo. Za Božić obično čestita sve blagdane “u đuture”. Smatra kako je silovanim ženama najbolje da se solidariziraju u koloni na gay prideu. Fascinirana je vanjskom politikom pa je postala i šefica diplomacije. Vodi stranku koja ima oko 1% podrške, ali u Vladi drži sve važne resore za razvoj i oblikovanje identiteta. Stranku donatori obasipaju vlastitim novcem, a ministri onda dalje doniraju za, recimo, predsjedničku kampanju Ive Josipovića.

Zove se Vesna Pusić, dugogodišnja je političarka u državi koju smatra agresorom na BiH. U vezi referenduma o definiciji braka smatra da ljudi nemaju što razmišljati nego bi, po njezinoj preporuci, morali glasovati protiv. Inicijativa “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” prema njezinom mišljenju pokrenuta je samo zato da se “jedna osoba” probije u Sabor. Što je potpuno besmisleno – jer se zna kome valjda po naravnom pravu pripadaju Sabor, Vlada, vlast, poduzeća, nadzorni odbori i tokovi novca. Kad je zauzela stav o referendumu, odmah su i članovi njezine stranke mahom na društvenim mrežama zauzeli “svoj” stav. Potpuno identičan onome koji je izrekla šefica najdemokratskije od svih demokratskih stranaka u Hrvatskoj. Koja Radimira Čačića nogira iz stranke dok je bio na odsluženju zatvorske kazne.

Nekad davno, dok je još bila sveučilišna profesorica, zastupala je tezu kako kapital mora biti kontroliran od strane određene male skupine tehnomenadžera. Poslije se predsjedniku Tuđmanu spočitavalo 200 bogatih obitelji.

I što se onda čudimo najnovijem postupku ministrice Pusić, kada je izjavila kako je povratak Vladinim avionom iz Ankare s nedavnog službenog posjeta bila najekonomičnija odluka, umjesto one da se putuje redovnom linijom. Podsjetimo, taj je put porezne obveznike stajao 120.000 kn. Naših kuna koje po pravu pripadaju onima koji njima (a i nama) upravljaju. Prema nekim procjenama koje su se pojavile u medijima, to je 100 tisuća više nego da je delegacija prespavala u Ankari i ponovno se vratila redovnim letom. Osim ako se možda spava u hotelu gdje noćenje s doručkom stoji preko 30.000 kn.

Vladin avion, dodala je prva potpredsjednica, sredstvo je koje se koristi za obavljanje posla, odnosno putovanja vezana uz vanjske i europske poslove. “To je moj posao, ja sam ministrica u tom resoru i za to se to koristi”, rekla je. Možda bi bilo ekonomičnije da ministrica nauči i pilotirati zrakoplovom.

Ivo Josipović nedavno je u predizbornom sučeljavanju Vesnu Pusić uzeo za primjer uzorne političarke. Danas je rekao kako je jedan od hrvatskih problema bahatost elita. Nije valjda da se odrekao uzorne političarke? Ili bespotrebno korištenje Vladinog zrakoplova nije bahatost? Ili je bahatost samo kad Jadranka Kosor pošalje isti zrakoplov po Tihomira Purdu?

Ne znam… Logika mi nikad nije bila jača strana.

Davno je Ciceron rekao: Quousque tandem abutere, Catilina, patientia nostra? – Dokle ćeš, Katilino, zlorabiti našu strpljivost?

>>Ministarstvo Vesne Pusić o letu Vladinim avionom: Mi racionalno trošimo državni novac!

Mladen Milić/Narod.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Mrtav može biti opasniji nego živ…

Objavljeno

na

Objavio

Film Franca Zaffirelija
Isus iz Nazareta
najbolji mi je ikada napravljen film o događajima opisanim u Evanđelju .

Najintrigantniji lik iz pozadine je Zerah.
Ambiciozni lik.

U dobrim odnosima sa Rimom, Velikim Vijećem i Herodom .
Njemu Juda odaje Isusa.
On nadzire svaki mogući korak do konačne presude.
Na kraju..

On traži od Rimljana da čuvaju grob.
Na to ga pita rimski časnik:

Dobro, kakva vrsta čovjeka si ti ?
Zar ti njegova smrt nije dovoljna ?
Na to mu Zerah odgovara.
Mrtav može biti opasniji nego živ .

U jutro ulazi u grob .
I nalazi ga praznim .

….
tek sada počinje, tek sada počinje …
Zadnje su njegove riječi .

Iako je došašće, neke korizmene slike i kvote zaokupljaju mi um ..
Svaka sličnost sa stvarnim događajima samo je slucajna

dr. Gordana Zelenika

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne znam na temelju čega Slovenija može tužiti Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač rekao je u subotu kako ne zna na temelju čega Slovenija misli tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma istaknuvši kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“Ne znam kako Erjavec misli tu tužbu obrazložiti i na temelju čega bi tužio Republiku Hrvatsku. Radilo se o dvostranom sporazumu između dviju strana – Hrvatske i Slovenije, koji je s hrvatske strane raskinut jer je Slovenija htjela  prevariti Hrvatsku. To je sve iza nas i želim vidjeti taj dokument i način na koji Erjavec misli tužiti Hrvatsku”, rekao je Kovač novinarima upitan kako komentira izjave šefa slovenske diplomacije Karla Erjavca koji je u petak ponovio da će Slovenija tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma.

Na novinarski upit bi li Hrvatskoj bilo prihvatljivo posredništvo koje nudi Europska komisija, istaknuo je kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“To možemo samostalno, a ako netko misli dati nekakav prijedlog, on je dobrodošao. Međutim, samo su dvije strane relevantne, a to su Hrvatska i Slovenija”, rekao je Kovač novinarima nakon komemoracije utemeljitelju HDZ-a i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu uoči 18. godišnjice smrti.

Kovač je podsjetio i na svoj prijedlog da se do rješenja graničnog spora napravi sporazum o upravljanju Savudrijskom valom. Istaknuvši kako nema rješenja bez Hrvatske, rekao je kako je  jedino rješenje da “Hrvatska i Slovenija sjednu i dogovore režim u Savudrijskoj vali i dugoročno riješe granični spor”.  (Hina)

Karl Erjavec: Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari