Connect with us

Vijesti

Đokoviću ‘šup karta’!

Objavljeno

-

Velika anketa na 60 000 ispitanika. Čak 87% za deportaciju Novaka Đokovića!

Čini se da ovaj put neće upaliti srpska laž Dobrice Ćosića kao opravdan i koristan alat za ostvarenje srpskih interesa. Evo zbog čega je zapravo Novak Đoković lagao cijeli svijet točno slijedeći Ćosićevu filozofiju: “Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”!

Sve to stoji i Novak je lagao gledajući cijeli svijet u oči iz svih ovih Ćosićevih razloga uključujući i onaj da je lagao „da obmane samog sebe“! Sve to čini se opravdano i legitimno, ali samo do trenutka dok im netko ne kaže u lice „u laži su kratke noge“! A to je upravo učinila suverena država Australija, štiteći od laži sve one svoje državljane koji su strpljivo provodili nametnute rigorozne epidemiološke mjere i podvrgli se cijepljenju radi zaštite svog zdravlja, zdravlja drugih i konačno zdravlja nacije. To je učinila Australija s poštovanjem prema onim tenisačima koji su poštivali zakone zemlje u koju dolaze!
Eventualno izuzeće Đokovića od pravila koja su vrijedila za sve podjednako, bilo bi prava šamarčina pravnoj državi i kompletnoj znanstvenoj zajednici koja se danonoćno bori s ovom teškom pandemijom. Đoković je izgubio moralno, etički, ljudski, a konačno i sportski, bez obzira na daljnji tijek ovog pravnog postupka. On matematički može biti najbolji tenisač svijeta po broju osvojenih turnira i „grand slamova“, no više nikada ne može biti najveći u bijelom sportu, kao sportu kojega igraju velika gospoda, ali i veliki radnici puni poštovanja i samoodricanja.

Poštovanje prema svojim protivnicima apsolutno nije odlika Novaka Đokovića, što je bezbroj puta demonstrirao gubeći živce i razum! Roger Federer, Rafael Nadal i Pete Sampras, za Đokovića će uvijek biti nedodirljive sportske i ljudske veličine!

Najnovija kronologija Novakovog posrnuća izgleda ovako:

Sudac australskog saveznog suda Anthony Kelly prije tri dana poništio je odluku australske vlade o suspenziji vize kojom je Novak Đoković ušao u Australiju. Od toga trenutka srpski tenisač se nalazi u opasnosti da ponovno ostane bez vize, ovoga puta odlukom ministra imigracija Alexa Hawkea koji ima diskrecijsko pravo ići protiv volje suda.

Jučer je bilo najavljeno da će odluka o subini Đokovića u Australiji biti objavljena danas, no ona je odgođena. Objavili su The Age i Sidney Morning Herald, mediji koji od prvog dana prate ovu priču.
Australski premijer Scott Morrison u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu održao je konferenciju za medije nakon sastanka kabineta njegove vlade. Jedno od pitanja novinara na koje je odgovorio odnosilo se na imigracijski status Novaka Đokovića.
Morrison je odlučio dati što je manje informacija mogao pa je njegova izjava bila sljedeća:
“Referirao bih se na ranije izjave ministra Hawkea, ta pozicija nije se promijenila. Radi se o osobnim ovlastima koje ministar ima pravo koristiti, ne planiram to više komentirati.”
Đoković je u Melbourneu već odradio dva treninga kako bi se pripremio za prvi Grand Slam sezone u kojem je prvi nositelj i na otvaranju će igrati protiv Srbina Miomira Kecmanovića. Ždrijeb je prethodno bio odgođen jer se čekala odluka o mogućoj Đokovićevoj deportaciji.

U međuvremenu je objavljena anketa NewsCorp-a što o slučaju Đoković misle Australci. Na pitanje treba li savezna Vlada ponovno donijeti odluku o deportaciji Đokovića, ogromna većina misli da treba. Od njih gotovo 60.000 čak 83 posto je za deportaciju.

“Ako ja ne mogu na posao jer nisam cijepljen, ne može ni Đoković raditi svoj posao. Zakon mora biti za sve isti”, pišu Australci.
“Odlučujući rezultati ankete s gotovo 60.000 ispitanika na nekoliko australskih novinskih stranica prilično govore o australskoj temperaturi. Ogromnih 83 posto smatra da bi vlada trebala tražiti redeportaciju Novaka Đokovića”, objavio je na Twiteru novinar Ben Rothenberg.

Ako mu ministar ukine vizu, Đoković planira sudsku tužbu, piše The Age.
Izvori u Đokovićevom timu kažu da se nadaju da će žalba biti razmatrana tijekom vikenda i okončana do nedjelje, ako vlada ponovno ukine vizu u petak. Izvor iz Liberalne stranke, tvrdi The Age, rekao je da vlada naginje ukidanju vize.

Glasniji od vladajućih su oporbeni zastupnici koji tvrde da Đoković nije ni trebao dobiti vizu. Savezni oporbeni čelnik Anthony Albanese napao je vladino postupanje s vize teniske zvijezde.

“Kako to da je viza uopće odobrena? Ovo je loše za reputaciju Australije, u smislu naše kompetencije, a još uvijek ne znamo kakva će biti odluka.”

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari