Connect with us

Reagiranja

Dokumentarni film “15 minuta-Masakr u Dvoru“ koji blati HV prikazan u Kanadi u najgledanijem terminu

Objavljeno

-

24.11. 2016.g. u najgledanijem terminu na kanadskoj televiziji prikazan je danski “dokumentarni” film Masakr u Dvoru koji lažno optužuje Hrvatsku vojsku za ratne zločine 1995.g.

To je onaj isti film koji je HVAC velikodušno financirao novcima hrvatskih poreznih obveznika.

Kakva je bila reakcija inertne hrvatske diplomacije – NIKAKVA, objavio je Željko Glasnović

Podsjetimo dokumentarni film “15 minuta – Masakr u Dvoru” u dansko-hrvatskoj koprodukciji, koji je nakon premijere na Sarajevskom filmskom festivalu, prikazan na festivalima i televizijama diljem svijeta izazvao je brojne kontroverzije.

Nakon što je film vidio na RTS-u, branitelj Ivica Pandža podnio je kaznenu prijavu, smatrajući kako je paradoksalno da Hrvatska sufinancira film u kojem su autori iskrivili činjenice i za masakr u dvoru na Uni optužili hrvatsku vojsku.

Nakon što je izbio pravi medijsko-politički skandal, film je u Dansku vraćen na doradu. Najava spornog filma dostupna je i dalje na stranicama RTS-a, iako je nama HAVC zabranio korištenje materijala, pravdajući se da do sada prikazana verzija nije konačna

Ivica Pandža – Orkan zbog filma je podnio kaznenu prijavu. Šokiran je, kaže da je na odjavnoj špici primjetio da su u tome sudjelovale hrvatske institucije i sa 250.000 kuna financirale ‘Milu Novakovića, osobu s interpolove tjeralice kako bi optužio hrvatsku vojsku za zločin u ratu’.

Beogradska televizija nekoliko puta je prikazala sporni film, a nakon što je prikazan u Kanadi reagirao je saborski zastupnik Željko Glasnović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari