Connect with us

Hrvatska

Dolaskom u Knin završena hodnja novih vođa Hrvatske vojske (VIDEO)

Published

on

Hrvatski vojnici poručuju kako su im tijekom hodnje vođe iz Šepurina i junaci iz Domovinskog rata predstavljali glavni izvor snage i motivacije

Dolaskom u kraljevski grad Knin, 43 novih vođa Hrvatske vojske u ponedjeljak, 28. listopada 2019. uspješno je završilo šestotjednu obuku, čija je kruna bila hodnja iz vojarne u Udbini do Kninske tvrđave.

Na Kninskoj tvrđavi polaznicima zahtjevne obuke Središta za razvoj vođa Marko Babić danas će biti uručene značke i diplome o uspješno završenoj obuci, priopćio je MORH

U 32 sata hodajući kroz tri županije, odnosno 88 kilometara, pripadnici Hrvatske vojske još jednom su dokazali visoku razinu spremnosti, profesionalizma i obučenosti.
Dolaskom u kraljevski grad Knin ističu, podsjećaju i na svoje prethodnike i iskustva iz Domovinskog rata koja predstavljaju izvor snage i motivacije hrvatskim vojnicima.

Pukovnik Kasumović: Neka uspjeh prvog naraštaja bude motivacija svim hrvatskim vojnicima

Zapovjednik Središta za razvoj vođa “Marko Babić” pukovnik Tomislav Kasumović istaknuo je kako je uvjeren da će uspjeh prvog naraštaja biti motivacija svima koji se usude budućnost Hrvatske vojske uzeti u svoje ruke.

Podsjetimo, na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića ustrojilo se Središte za razvoj vođa “Marko Babić” na Udbini po uzoru na Središte za specijalističku obuku dočasnika “Damir Tomljanović Gavran” koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. do 2000. godine.

Ministar Krstičević i Ante Gotovina na svečanosti na Kninskoj tvrđavi

Idejni začetnik Središta u Šepurinama bio je umirovljeni general Ante Gotovina koji će prisustvovati završnoj svečanosti na kninskoj tvrđavi gdje će polaznicima biti uručene značke i diplome u uspješno završenoj obuci.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari