Pratite nas

Vijesti

Domagoj Ante Petrić: Milanovićeva politika – Kretenizam ili hinjeni kretenizam?

Objavljeno

na

Već smo pisali u ovoj kolumni o crvenim dripcima koji sa samoga  vrha države uništavaju Hrvatsku. Bilo je to u tekstu objavljenom 19. ožujka 2013., na kojeg smo primili mnoge komentare. A bilo je i zamjerki… Zašto ste izostavili spomenuti Stjepana Mesića, jer postoji također i kategorija starih crvenih dripaca, u koju on spada? Zašto niste usmjerili pažnju također i  na crvene ili četničke dripače, pa se osvrnuli i na ženske likove koji kao jezovita  ”Anka partizanka” uništavaju našu zemlju?  Pa su nam kao primjer crvenih dripača ukazali na lik glumice Vlaisavljevičke, koja sa ”svojim” dijelom crnoga fonda i s partijskim agitpropom provodi još i danas   intenzivnu  autopromociju i nastoji i dalje  rasturiti HDZ,  stranku u kojoj su joj operativne partnerice bile i Bianka i Katarina i Danira i Sandra, i druge udbaške kelnerice.

Ali zaista je neugodno govoriti o ženama kao o dripačama, makar u radu protiv zakona, protiv demokracije i domovine i čovječanstva ponekad neke od njih ne zaostaju za svojim crvenim drugovima. Vesna Pusić, je pak, sa svoje strane dokazala ovih dana međunarodnih afera s Europskom unijom, da se iz dripačke kategorije može izići. Odlučila je barem na kratko iskočiti iz kaveza propalicai totalitarnih nostalgičara. Shvatila je, isto kao i predsjednik Republike, da joj je bolje  napustiti partizanski bunker u tom skandaloznom slučaju Josipa Perkovića, nego beznadno ratovati protiv cijele europske civilizacije, pravnoga poretka i  načela koje je Europa usvojila a Republika Hrvatska svečano potpisala u Bruxellesu.

TO NIJE HRVATSKA, TO JE NJENA CRVENA VLADA

Da, dripci i doživotni stipendisti komunističkih zločina skrivaju Josipa Perkovića u Hrvatskoj, time sramote Hrvatsku, i izlažu našu zemlju ne samo osudama nego i sankcijama. Hrvatski je posao što brže i  jasnije diljem svijeta proširiti istinu o tom teškom prekršaju zagrebačkoga režima, i objasniti na svim forumima da ortaci zločinaca koji nas danas sramote, nisu Hrvatska nego mrzitelji Hrvatske i nostalgičari terora.

Ali što se  to zbiva s nesretnim premijerom? Nikako da razumije  da je on predsjednik Vlade jedne države članice Europske unije i NATO-a, da NATO i EU pripadaju stvarnosti a da  na  cijelom našem kontinentu postoje samo dva centra financijsko-političke i vojne moći: Rusija i Euroatlantski sustav. Mentalne špilje po kojima se kreću Mesići, Lončari, D. Jovići,  Manolići, Dačići, Vučići, Stanimirovići, Pupovci, Jovanovići, Butkovci i družina, nisu  centar ničega. To što im je Moskva  neki teoretski daleki partner   a što ih London i Pariz zapošljavaju u ulozi stvaratelja unutarhrvatskih  konflikata i regionalnih mržnja glede nekog eventualnog budućeg rata, ne bi Milanoviću trebalo pomrsiti viziju stvarnosti. A ni on osobno, u stvari, više nikomu ništa ne znači, jer je  – i to prema režimskim anketama -, izgubio čak i  potporu ogromne većine svojih birača.

YU-LIST I PREMIJER, ISTI ZMIJSKI JEZIK

U svom izdanju od 07.08.2013., zagrebački YU-list objavio je prostački napad, pun laži,  na jednu od vodećih političkih ličnosti EU, na povjerenicu za Pravne poslove i osnovna prava u Europskoj komisiji, Viviane Reding. Kao glasilo vlade, YU-list je tako najavio daljnje mračnjačko  ponašanje režima u slučaju izručenja Josipa Perkovića, ali  neizravno, također i buduću unutarnju i vanjsku politiku Pantovčaka i Banskih dvora, prema EU, prema NATO-u i prema vlastitom narodu.

Snažna ličnost, kultura i znanje gospođe Reding te njeno veliko političko i diplomatsko iskustvo ne samo u rodnom  Luksemburgu nego i na raznim dužnostima diljem Europe, značajno su ojačali rad Europske Komisije  tijekom zadnjih godina. A upravo se je na nju, nakon YU-lista drsko i krajnje glupo, dana 23. listopada obrušio i Zoran Milanović. Više s mržnjom nego s ljutnjom, više s komunističkom paranojom nego s ogorčenjem. Osporio je njen autoritet, osporio je njeno ljudsko dostojanstvo i pokušao je poreći njeno pravo da zahtjeva od Republike Hrvatske ispunjenje  svečanih i neopozivih obveza, po kojima je naša zemlja dužna predati njemačkom pravosuđu osobe optužene za političke zločine, počinjene u zemlji u kojoj isti nisu pali u zastaru. Koliko god oko toga lagao Milanović, lagao njegov ministar pravosuđa i cijela četa primitivnih režimskih šarlatana.

Milanović se tako ponaša kao agent protueuropskih i protuhrvatskih interesa. A treba se pitati nije li ovakvo, naoko suludo ponašanje, dio plana KOS-a da Hrvatska padne na sam rub Unije, da ostane bez ekonomske potpore i ulaganja Unije, te da padne pod sankcije koje će je izolirati i opet gurnuti prema nestabilnom Balkanu.

Domagoj Ante PETRIĆ/hrsvijet

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

Objavljeno

na

Objavio

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu donio je nepravomoćnu presudu Ratku Mladiću i odredio mu doživotnu kaznu zatvora za Ratka Mladića.

Ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, osoba čije je ime postalo sinonimom za najteže ratne zločine počinjene na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, konačno se danas suočio s pravdom na koju se čekalo više od dva desetljeća.

Haški sud proglasio ga je, između ostalim, krivim za genocid te osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Raspravno vijeće Haškoga suda u utorak je proglasilo krivim zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora

 

Mladić je proglašen krivim za deset od 11 točaka optužnice. Oslobođen je odgovornosti za prvu točku koja ga je teretila za genocid u šest općina istočne BiH jer je vijeće utvrdilo da zločini počinjeni u tim općinama ne predstavljaju genocid. Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici, za progon, istrebljenje, ubojstva, deportacije i nečovječna djela kao zločine protiv čovječnosti te za ubojstva, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje pripadnika UN-a za taoce kao ratne zločine. Zločini su se događali na području BiH od 1992. do 1995.


Ratko Mladić je zbog ometanja postupka izbačen iz sudnice. Pogledajte trenutak izbacivanja Ratka Mladića iz sudnice:

 

General Rahim Ademi: Mladićev veliki vojni poraz kod Šibenika

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

U dvorištu vukovarske bolnice zapaljene svijeće

Objavljeno

na

Objavio

Paljenjem svijeća u dvorištu vukovarske Opće bolnice te molitvom mnogobrojni Vukovarci i djelatnici bolnice odali su u petak navečer počast žrtvama agresije bivše JNA i paravojnih srpskih postrojba na Vukovar 1991. godine, a Vukovarcima se u molitvi pridružila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja će biti i na središnjem obilježavanju 26. godišnjice vukovarske tragedije.

Predsjednica Grabar-Kitarović zapalila je svijeću podno spomen-obilježja u dvorištu bolnice, a to su učinili i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te drugi.

Svijeće su zapaljene i kod zavjetne kapelice na tzv. kukuruznom putu – putu spasa, koji je tijekom opsade Vukovara bio jedina veza između toga grada i slobodnoga vinkovačkog područja.

Program u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koji se i ove godine održava pod geslom “Vukovar, mjesto posebnog pijeteta”, počet će u subotu u 10 sati u dvorištu vukovarske Opće bolnice, odakle će sudionici u Koloni sjećanja proći gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata, gdje će državna i druga izaslanstva te mnogobrojni hrvatski građani položiti vijence i zapaliti svijeće i gdje će se služiti misa zadušnica koju će predvoditi požeški biskup, mons. Antun Škorčević.

Počast poginulima u obrani Vukovara 1991. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata odalo je večeras i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije koje je vodio župan Božo Galić.

“Došli smo položiti vijenac i zapaliti svijeću u znak sjećanja na stradanje grada Vukovara te njegovih branitelja i civila, kao i onih u Škabrnji te svih onih ljudi koji su položili živote za Hrvatsku. Hvala im i slava, neka počivaju u miru”, rekao je Galić.

Počast žrtvama odalo je i nekoliko stotina Vinkovčana koji su večeras prošli u koloni sjećanja od središta Vinkovaca do podvožnjaka u Ulici kralja Zvonimira i podno murala 12 redarstvenika ubijenih 2. svibnja 1991. u Borovu položili vijenac i zapalili svijeće. Prije toga u vinkovačkoj župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona služena je misa zadušnica.

U spomen na žrtvu Vukovara diljem Hrvatske građani paljenjem svijeća odaju počast poginulima.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari