Pratite nas

Politika

Domagoj Mikulić ponovno izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije

Objavljeno

na

Na Izbornoj skupštini HDZ-a u Osijeku jučer je za predsjednika Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije jednoglasno izabran Domagoj Mikulić, koji je i do sada obnašao tu dužnost. Skupštini je nazočilo stotinjak izaslanika iz svih gradova i općina Osječko-baranjske županije kao i brojni gosti, a osim predsjednika izabran je i županijski odbor te izaslanici za Sabor mladeži HDZ-a.

Tako su u Županijski odbor MHDZ-a izabrani: Blažinkov Valentina, Budimir Alen, Bušljeta Ante, Čosić Dino, Feher Leonard, Ferčec David, Ferić Mislav, Franjkić Ivona, Klemen Tihomir, Kovčalija Drago, Krmpotić Marinela, Mamić Matea, Markanović Vaana, Marušić Davor, Mihaljević Domagoj, Mikić Zrinko, Opačak Josip, Oroz Dražen, Pavlić David, Pavlović Doris, Pek Hrvoje, Pek Vjenceslav, Pfeifer Roman, Poljak Irena, Radonjić Nives, Rupić Dino, Samardžić Nikolina, Sučić Mislav, Šipek Mia, Špoljarić Iva, Vinojčić Ivan i Zetović Eva.

Mikulić, dugogodišnji član HDZ-a, po zanimanju magistar inženjer agroekonomike, saborski je zastupnik čiji je politički djelokrug usmjeren prije svega na mlade. Aktivno sudjeluje u brojnim aktivnostima i radu s mladima, a naglasak stavljana  na obrazovanje i sudjelovanje mladih u političkom, gospodarskom, znanstvenom i društvenom životu sredina u kojima se školuju kako bi jednog dana preuzeli vodeće uloge u svom okruženju. Od studentskih dana zastupa interese studenata i mladih što je kasnije nastavio i sudjelovanjem na okruglim stolovima i javnim tribinama promovirajući mogućnosti rješavanja izazova koji su postavljeni pred mlade, a nastavio je u istom smjeru i kao saborski zastupnik kada je stupio na tu dužnost prije godinu i pol dana.

Izabrani predsjednik mladeži obratio se okupljenima te nakon zahvale na jednoglasnoj podršci istaknuo kako su upravo oni ti koji će jednoga dana preuzeti odgovornost za vođenje hrvatske politike te kako je u njihovom djelovanju i radu najvažnije zajedništvo.

„Mladež HDZ-a je najbrojniji politički podmladak u našoj županiji, koji je iznjedrio gradonačelnika Našica i Đakova upravo iz redova Mladeži, nekoliko načelnika i brojne vijećnike diljem županije. Još snažnijim angažmanom na terenu nastavit ćemo okupljati veliki broj mladih ljudi koji na vrijednostima HDZ-a žele graditi svoj politički put i bolju budućnost za sve građane naše županije i šire“ – istaknuo je Mikulić te dodao kako očekuje da zajedničkim snagama nastave aktivno djelovati u društvu te doprinositi radu stranke vlastitim idejama i inicijativama.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Mirela Holy na listi SDP-a za Europske izbore

Objavljeno

na

Objavio

Predsjendištvo SDP-a je na prijedlog predsjednika stranke Davora Bernardića izglasalo da se na njihovoj listi za izbore zastupnika u Europski parlament nađe i Mirela Holy, njihova bivša članica.,

– Predsjedništvo je danas donijelo dvije važne odluke. Usvojen je nacrt Programa za predstojeće europarlamentarne izbore. Nacrt puštamo u javnu raspravu među naše članice i članove, simpatizerke i simpatizere. Ključna poruka je da želimo biti ravnopravni unutar Europske unije, da budemo partneri, a ne sluge. Druga važna odluka, a koju je Predsjedništvo jednoglasno podržalo na moj prijedlog, je da se na našoj listi nađe i Mirela Holy.

Ona je istinska socijaldemokratkinja, žena koja se snažno zalaže za zaštitu okoliša, paritetnu demokraciju i prava manjina, stoga je ona na našoj listi pravo pojačanje – kazao je Bernardić nakon sjednice Predsjedništva.

Komentirajući tu odluku Mirela Holy je kazala kako je više puta razgovarala s Davorom Bernardićem o tome da bude na SDP-ovoj listi za europarlamentarne izbore, te da je na kraju pristala uz tri uvjeta. Prvi je da ne bude moneta za potkusurivanje u SDP-u, odnosno da svi u Predsjedništvu i oni kojih se tiču ovi izbori budu s time suglasni. Drugi uvjet je da ne ulazi u SDP, a treći da bude na dnu liste.

– Ne želim da netko kaže kako sam zahvaljujući SDP-u nekome uzela mjesto u Europskom parlamentu – rekla je Holy.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Ivana Maletić: Neću biti na HDZ-ovoj listi za EU izbore

Objavljeno

na

Objavio

Vlada je donijela zaključak kojim za kandidatkinju za člana Revizorskog suda Europske unije u mandatnom razdoblju od 2019. do 2025. godine, predlaže mr. sc. Ivanu Maletić.

Vlada je zaključak uputila u Hrvatski sabor na daljnji postupak, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima.

Maletić je za N1 potvrdila da to znači da neće biti na listi za europske izbore.

Ivana Maletić trenutno je HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu.

Član Suda bira se na šest godina, a sadašnjem članu Nevenu Matesu mandat istječe 14. srpnja.

Nadzornom odboru društva HP – Hrvatska pošta d.d. Vlada predlaže imenovanje Josipa Udiljaka za člana Uprave društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Zbog isteka mandata, Vlada je razriješila ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šimu Jerčića, s danom 26. veljače 2019. Istodobno, Vlada je dala ovlaštenje državnom službeniku Šimi Jerčiću za obavljanje poslova ravnatelja Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, do imenovanja ravnatelja Ureda, temeljem provedenog postupka na temelju javnog natječaja, s danom 27. veljače 2019. godine, a najduže do šest mjeseci.

Uz prethodnu suglasnost Hrvatske vatrogasne zajednice, Vlada je imenovala Slavka Tucakovića glavnim vatrogasnim zapovjednikom do početka rada Hrvatske vatrogasne zajednice kao središnjeg državnog ureda.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine i to Amira Muharemija i Milenka Živkovića. Dijelom novih članova toga Povjerenstva, kao predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva poljoprivrede imenovani su Mario Horvatić i Milan Tankosić, priopćeno je iz Vlade.

(Hina/N1)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari