Connect with us

Događaji

Domoljubna koalicija i HSP AS relativni pobjednici u Vrgorcu

Objavljeno

-

Prvi krug prijevremenih izbora za gradonačelnika grada Vrgorca i gradsko vijeće u Splitsko-dalmatinskoj županiji održani su dana 05.06.2016. To su već treći izbori u ovom gradu unatrag godinu dana i pokazuju svu besmislenost izazivanja ovakvih izbora u manjim ili većim sredinama jer uglavnom izborni rezultati ostaju isti.

[ad id=”93788″]

I ovi izbori su pokazali kako HSP AS i Domoljubna koalicija imaju čvrsto i stabilno biračko tijelo jer prema prvim neslužbenim rezultatima kao i zadnji put relativni smo pobjednici i u izborima za gradonačelnika kao i izborima za gradsko vijeće.

HSP AS na ove izbore izašao je kao i prethodnih nekoliko u Vrgorcu sa Domoljubnom koalicijom koju su činile stranke HDZ, HSP AS, HSLS i HSS. Predane su bile još dvije liste i to koalicije NLM i HSU te SDP i HNS.

Domoljubna koalicija i HSP AS u ponovno pobjedili te kao relativni pobjednici osvojili sedam vijećničkih mandata od mogućih 15. Kao strateški partner kandidat HSP AS bio je najviše rangiran na zajedničkoj listi te je u gradsko vijeće grada Vrgorca ispred HSP AS ušao ponovno Ante Mihaljević. Sukladno našem koalicijskom sporazumu on će biti i kandidat Domoljubne koalicije i kandidat za predsjednika gradskog vijeća. Zajednička kandidatkinja Domoljubne koalicije za gradonačelnicu dr. Nada Jelavića odnijela je pobjedu te je kao relativna pobjednica osvojila 42% glasova izašlih birača. U drugi krug ulazi sa kandidatom NLM i HSU Antom Pranićem koji je osvojio 37%, a kandidat SDP-HNS Rade Bobanović ispao je iz daljnje političke utakmice. Drugi krug izbora za gradonačelnika Vrgorca održava se 19.06.2016.

Sve čestitke našoj Podružnici Vrgorac i predsjednici Tijani Gavran Ilić koji su pokazali kako je HSP AS u ovom dijelu Hrvatske bio i ostao snažan i relevantan politički čimbenik. Tijekom kampanje i na sam dan izbora vodstvo stranke dalo je svoj maksimalni doprinos u postizanju ovakvih ciljeva, a na dan izbora u izbornom stožeru Podružnici Vrgorac došli su dati dopredsjednik Kluba mladih HSP AS na razini RH Ivica Lizatović dipl. ing., predsjednik ŽV HSP AS SDŽ, član Predsjedništva stranke i pomoćnik ministra prometa i veza Mario Madunić mag. prom. te član Predsjedništva stranke dr. sc. Gordan Radić iz Mostara i dopredsjednik stranke Ivan Šimunović iz Dubrovnika.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari