Connect with us

Kultura

Domoljubni koncert ‘Domu mom’

Objavljeno

-

Foto: isječak

U prepunoj zagrebačkoj Areni sinoć su se u glas pjevale najpopularnije pjesme koje slave ljubav prema Hrvatskoj. Na domoljubnom koncertu nazvanom “Domu mom” pred više od 18.000 ljudi nastupilo je 150 glazbenika.

Koncert je okupio najpoznatijih 25 hrvatskih izvođača (Dražen Žarko, Najbolji hrvatski tamburaši, Adalbert Turner Juci, Ana Žagar, ženska klapa Cesarice,  Đani Stipaničev, Meri Cetinić, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Zorica Kondža,  Dražen Zečić, Miroslav Škoro,  Mate Bulić, Tiho Orlić)

Ovaj svečani domoljubni koncert u Areni započeo je Himnom Lijepe Naše. Uz anđeoske glasove članica grupe Zvjezdice, hrvatsko je srce kucalo sve jače. KUD Jedinstvo iz Splita oduševili su scensko-plesnim nastupom završnog kola iz opere “Ero s onog svijeta”.

Prije 32 godine, 13. siječnja 1992., Sveta Stolica je na čelu s papom sv. Ivanom Pavlom II. priznala Hrvatsku kao neovisnu i suverenu državu, pa je tom prilikom apostolski nuncij u Hrvatskoj Giorgio Lingua blagoslovio dvoranu molitvom, nakon čega su Vokalisti trogirske katedrale otpjevali “Zdravo djevo”. Sve pjesme pratio je orkestar kojim je ravnao Ante Gelo.

Ovakav doživljaj sigurno bi popunio još pet koncertnih dvorana, pa su tako najavili i reprizu u Zadru 30.11. “Ideja je da ovo postane tradicija”, rekao je Periš i prepustio pozornicu svim izvođačima da za kraj otpjevaju “Moja domovina”. Uz neumorne uzvike i pljesak, publika se opraštala s izvođačima, a kako su ih dočekali, tako su ih i otpratili stihovi s tribina: “Zovi, samo zovi, svi će sokolovi za te život dati…” (HRT/Jutarnji list)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari