Connect with us

Politika

Domovinski pokret: Nadamo se da će prebrojavanje potpisa biti transparentno

Objavljeno

-

Foto: Hina

Iz Domovinskog pokreta u četvrtak su, čestitajući Mostu i partnerima na prikupljanju 400.000 potpisa za obje referendumske inicijative, izrazili nadu da će prebrojavanje potpisa biti transparentno i dostupno javnosti.

“Iskreno se nadamo kako će prebrojavanje prikupljenih potpisa ovoga puta biti transparentno i dostupno javnosti, što nije bio slučaj kod prijašnjih inicijativa. Isto tako se nadamo kako aktualna vlast neće putem državnih tijela – a tu mislimo na Ministarstvo javne uprave i Ustavni sud RH – pokušati opstruirati i ugušiti volju naroda pomoću svojih, sada već uvježbanih, političkih makinacija”, poručili su iz Domovinskog pokreta.

Domovinski pokret podupire i podupirat će svaki oblik neposrednog izjašnjavanja volje naroda te će se, kažu, boriti protiv najrigoroznijih kriterija za referendum u čitavoj Europi, a koji za cilj imaju gušenje neposredne demokracije.

Zbog toga je, smatraju, nužno produljiti rokove, a postotak potrebnih potpisa smanjiti.

Stranka Most danas je i službeno potvrdila kako su skupili dovoljan broj potpisa, a iz Domovinskog pokreta čestitali su kolegama iz Mosta i svim partnerima koji su zajedničkim snagama uspjeli prikupiti 400.000 potpisa za obje referendumske inicijative, stoji u priopćenju. (Hina)

Revizija: Niz nepravilnosti u poslovanju Domovinskog pokreta

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari