Connect with us

Reagiranja

Domovinski pokret oštro osuđuje jučerašnji teroristički napad na sudionike biciklističkog maratona

Objavljeno

-

Domovinski pokret

Domovinski pokret oštro osuđuje jučerašnji teroristički napad na sudionike biciklističkog maratona „Putevima 110. brigade“ pri kojemu je ozlijeđena sudionica maratona.

Prema navodima očevidaca okidač za napad bile su šahovnice na odjeći biciklista te je očito kako se radi o napadu iz mržnje prema svemu što je Hrvatsko. Vrijeme je da se prestanemo podcjenjivati te da budemo jasni pri ocjenjivanju ovakvog događaja koji bi u bilo kojem gradu u Europi, a govorimo o namjernom zalijetanju vozila u ljude, bio okarakteriziran kao teroristički napad.

Nepreciznom opisu ovoga događaja dodatno pridonose medijski napisi koji uporno izbjegavaju događaj staviti u pravi kontekst te pronalaze opravdanja za počinitelja, a u potpunosti izostavljaju osudu.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava poziva nadležne institucije Republike Hrvatske da donesu rezolutan odgovor kojim će prevenirati ovakve događaje i kojim će poslati poruku nulte tolerancije prema ugrožavanju naših građana i hrvatskog identiteta.

„Jučerašnji događaj, uz nedavni događaj u Trpinji kraj Vukovara, kada je mladić, 18-godišnjak, zapalio hrvatsku zastavu, šalje jasnu poruku da je nekadašnji duh velikosrpskog hegemonizma, danas pretočen u politiku „srpskog sveta“, i dalje prisutan što zahtjeva maksimalnu pozornost i odlučnu reakciju“, poručio je predsjednik Penava te je ozlijeđenoj sudionici biciklističkog maratona poželio brz oporavak!

Domovinski Pokret

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas