Connect with us

Reagiranja

Domovinski pokret pita – Što je sljedeće?

Objavljeno

-

Domovinski pokret najoštrije osuđuje potez N1 televizije, odnosno objavu kolumne Borisa Dežulovića čiji je sadržaj bezobzirno vrijeđanje i omalovažavanje svih žrtava Domovinskog rata, omalovažavanje nacionalnog identiteta, a pogotovo vukovarskih žrtava.

Nakon nasrtaja ultra lijeve platforme Možemo na murale Vukovara, doživjeli smo i vulgarni ispad beogradskog potrčka i bivšeg feralovca na grad Vukovar. Ni manje ni više, nego na televiziji koja je u procesu traženja nacionalne koncesije. Takav ispad ne možemo čak ni citirati, jer tu količinu psovki medijski prostor ne zaslužuje. Napominjemo da prostačko vrijeđanje, psovke, govor i širenje mržnje ne spadaju, kako u slobodu govora, tako ni slobodu i autonomiju medija.

Domovinski pokret od uprave N1 televizije, cehovskih udruženja i nadležnog Ministarstva kulture i medija traži hitno očitovanje i ispriku svima koje je Dežulović putem platforme N1 zgrozio i ponizio.

Što je sljedeće? Zamislimo da do riječi Vukovar stavimo i Srebrenica. Bi li u tom slučaju kolumna bila objavljena? Sigurni smo da ne bi, jer jedino po hrvatskim nacionalnim svetinjama je dozvoljeno pljuvati i na njima graditi tzv. slobodu govora kao paravan za širenje mržnje i obezvrjeđivanje svih simbola nacionalnog identiteta.

Borisu Dežuloviću predlažemo da u svom dragom Beogradu pokuša napisati sličnu kolumnu pod naslovom: J…. vas žrtva Kragujevca. Pa da vidimo hoće li mu to itko objaviti. Posve smo sigurni da bi u tom slučaju bio zauvijek uklonjen iz javnog prostora.

U trenucima dok je državni vrh zaokupljen banalnim međusobnim prepucavanjima, ne možemo se oteti dojmu da se koriste pojedine platforme za medijsko ponižavanje i okupaciju Republike Hrvatske.

Probudimo se dok nije kasno, poručili su iz Domovinskog pokreta.

Podsjetimo Boris Dežulović je napisao jednu odvratnu kolumnu u kojoj grubo difamira Vukovar, žrtvu Vukovara i hrvatske branitelje.

“J**o vas posebni domovinski pijetet. J****e vas kolone sjećanja,” poručio je Hrvatima kolumnist N1 televizije, Boris Dežulović, a nije propustio napasti ni navijače Dinama: “J****i vas nogometni memorijali i navijački murali…” Pripadnike BBB-a nazvao je “navijačkim ološem”, a njihov mural posvećen Vukovaru, s motivima Memorijalnog groblja iz Domovinakog rata “nevješto nažvrljanim grobljanskim križevima”… Na kraju “kolumne” opsovao je počasne plotune i mise zadušnice…

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari