Connect with us

Politika

Sud časti Domovinskog pokreta pokrenuo stegovni postupak protiv Miroslava Škore

Objavljeno

on

Sud časti Domovinskog pokreta jednoglasno je pokrenuo stegovni postupak protiv Miroslava Škore zbog povrede članskih prava i obveza na sjednici koja se održala jučer, izvijestila je ta stranka u srijedu.

“Sud časti Domovinskog pokreta je na sjednici održanoj 10. kolovoza 2021., na temelju zahtjeva ovlaštene osobe za pokretanje stegovnog postupka zbog povrede članskih prava i obveza protiv člana Stranke Miroslava Škore, jednoglasno donio odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Stranke Miroslava Škore”, navodi se u objavi Suda časti te stranke.

Dodaju kako će Škori mirovati sva prava i obaveze do donošenja pravomoćne odluke o stegovnoj odgovornosti, najdulje u trajavanju od 90 dana od trenutka pokretanja stegovonog postupka.

Osnivač stranke Miroslav Škoro podnio je neopozivu ostavku 20. srpnja na dužnost predsjednika stranke i sve ostale dužnosti.

Predsjedništvo je tjedan dana kasnije tu ostavku prihvatilo, kao i ostavku Darija Žepine kao glavno tajnika.

Tada su pokrenuli i stegovni postupak protiv Škorine sestre Vesne Vučemilović zbog zlouporabe unutarstranačkog položaja i nanošenja štete ugledu stranke u javnosti.

Nakon toga sukobi su se preselili na društvene mreže, Škoru se optuživalo za nenamjensko korištenje stranačkih kartica, odnosno financija, što je bivši predsjednik stranke opovrgavao u svojim objavama, navodeći dokaze poput izvoda iz banke i sličnog.

Škorina sestra, Vesna Vučemilović nedugo nakon Predsjedništva stranke zatražila je ispis iz članstva, bez navođenja razloga. (Hina)

Tihomir Dujmović: Kad ljudi ne žele pogledati istini u oči

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR