Connect with us

Politika

Domovinski pokret pozvao premijera da podnese ostavku

Objavljeno

-

Hina

Domovinski pokret pozvao je u subotu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da podnese ostavku, ocijenivši da Vlada prijedlogom smanjivanja stope PDV-a na toplinsku energiju obmanjuje narod, a njeni potezi su pogubni za džepove građana i gospodarstvo.

Smatraju nezadovoljavajućim Vladin prijedlog smanjivanja stope PDV-a s 13 na pet posto za ogrjevna drva, pelete, sječke i brikete te toplinsku energiju iz toplinskih stanica, a jedino rješenje vide u zamrzavanju cijena osnovnih živežnih namirnica i zaštitu najugroženijih građana čvrstim paketom mjera u koji spadaju energenti, kruh, mlijeko i ostale osnovne živežne namirnice.

DP kaže kako se Vlada nedavno “besramno pohvalila” podacima prema kojima je u samo pola godine na poskupljenjima i ”smanjenim” poreznim stopama, izvukla od svojih građana čak 4,3 milijarde kuna na račun naplaćenog PDV-a te još dodatnih 600 milijuna od trošarina, uglavnom goriva, što sve skupa iznosi 5 milijardi u 6 mjeseci – ili 2,5 Pelješka mosta.

Kako ističu, država bi sada, u uvjetima kada je energentima cijena narasla deset puta, trebala izuzeti iz kalkulacije, a ne dodatno zarađivati na građanima koji ionako jedva spajaju kraj s krajem.

“Kada se osvrnemo na demografsku katastrofu koju ste prouzročili, pad bespilotne letjelice, ignoriranje obnove te svih ostalih zgoda i nezgoda koje nam redovno servirate s naglaskom na kriminal, imamo za vas jasnu poruku i dobronamjerni savjet – gospodine premijeru podnesite ostavke i spasite hrvatski narod!”, poručili su.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari