Connect with us

Politika

Domovinski pokret traži ispriku HDZ-a zastupniku Stipi Mlinariću

Objavljeno

-

Facebook/MŠ.

Domovinski pokret (DP) zatražio je u srijedu javnu ispriku HDZ-a zastupniku DP-a Stipi Mlinariću jer ga je HDZ-ov zastupnik Josip Đakić “u naletu krajnje morbidne inspiracije” nazvao “prokazivačem“ iz srbijanskih logora.

Braneći neobranjivo – podilaženje resornog ministra Tome Medveda zahtjevima SDSS-a kod donošenja Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskoga rata, Đakić je na do sada neviđen način uvrijedio, ne samo zastupnika DP-a, vukovarskog dragovoljca i zatočenika srbijanskih koncentracijskih logora Stipu Mlinarića – Ćipu, nego i sve poštene hrvatske branitelje, a posebno logoraše, poručuje DP u priopćenju.

“Ovako nisko, nehumano i sramotno vrijeđanje HDZ-ov zastupnik nije koristio baš nikada tijekom svoje faraonske nazočnosti u hrvatskoj politici ili na braniteljskoj sceni, uključujući i eskapade protiv SDP-ovih bivših ministara, koje u usporedbi s današnjim incidentom izgledaju poput dječjeg igrokaza”, kaže se u priopćenju.

Podsjećaju da je Mlinarić u srbijanskim logorima proveo 279 dana, gdje je mučen i maltretiran na najokrutnije načine, a kada je pušten na slobodu imao je svega 54 kilograma. Đakiću ništa od toga nije sveto, kao ni činjenica da Mlinarić ni u jednom svom saborskom istupu nije pljunuo na doprinos bilo kojeg zastupnika HDZ-a ili neke druge stranke u Domovinskom ratu.

Štoviše, često je apelirao na savjest svojih ratnih suboraca, članova HDZ-a, da ne pristanu na donošenje Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata i švercanje kroz njega onih koji su bili s druge strane.

“Mlinariću ljudska pristojnost i kućni odgoj nisu dopuštali da u bilo kojem trenutku dovede u pitanje ratni put, ranjavanje ili žrtvu bilo kojeg saborskog zastupnika, pa tako ni besprizornog Jope Đakića. U obrnutom slučaju, HDZ-ovi šerifi prelaze baš sve granice”, kažu u DP-u.

DP neće prigovoriti Đakiću bilo što vezano uz sudjelovanje u Domovinskom ratu, ali će propitivati njegovo skandalozno javno djelovanje, afere i ucijenjenost korupcijom, zbog koje je “spreman pasti toliko nisko da ide vrijeđati fajtera s Trpinjske ceste i suborca generala Blage Zadre, kojeg bi Đakić i njemu slični također bili spremni napasti kada bi dobili takav nalog iz partijske centrale”.

Ako takve direktive nije bilo i ako je ovaj sramotni istup rezultat tek osobne potrebe za dodvoravanjem partijskom vrhu, držimo da HDZ-u neće biti nikakav problem javno se ispričati Mlinariću za jednu od najgroznijih uvreda izrečenih u povijesti Hrvatskog sabora, stoji u priopćenju. (Hina)

Stipo Mlinarić: Zakon o civilnim stradalnicima rađen je za Pupovca i Jeckov

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas