Pratite nas

Reagiranja

Domovinski pokret zatražio ukidanje dvostrukih mjerila: ‘Zašto Plenković nije u samoizolaciji?’

Objavljeno

na

Hrvoje Zekanović i Damir Biloglav na današnjoj su konferenciji za medije u Zadru izložili stav Domovinskog pokreta o trenutnom epidemiološkom stanju u Hrvatskoj. Zekanović, nositelj liste Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici, naglasio je kako je situacija u Hrvatskoj vrlo ozbiljna s obzirom na današnju veliku brojku novooboljelih.

Istaknuo je i kako je zadarska situacija širenja zaraze na teniskom turniru „Adria Tour“ pokazala postojanje dvostrukih mjerila.

„Nakon što je turnir prekinut, svjedočimo zanimljivoj situaciji u kojoj je pedeset Zadrana i Zadranki, među kojima su zadarski gradonačelnik i župan Zadarske županije, u samoizolaciji, a Andrej Plenković koji je s njima boravio – nije. Postavlja se pitanje kako se određuju kriteriji kada će netko ići u samoizolaciju, a netko ne – odnosno, zašto hrvatski premijer nije u samoizolaciji i hoće li ugroziti hrvatske građane neodgovornim ponašanjem“, rekao je Zekanović. Ukazao je i na dvostruku ulogu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra zdravstva Vilija Beroša zbog paralelnog sudjelovanja u civilnom stožeru i sudjelovanja u kampanji.

„Inzistiramo kao Domovinski pokret i kao Hrvatski suverenisti da te osobe odmah napuste funkcije u stožeru i neka dođu osobe koje ne sudjeluju u kampanji. Plenković je uveo mjere suzbijanja korona virusa kada mu je to odgovaralo, a prekinuo ih kada je zaključio da će tako ostvariti bolji izborni rezultat“, istaknuo je Zekanović.
Biloglav, četvrti na izbornoj listi Domovinskog pokreta u devetoj izbornoj jedinici, istaknuo je i kako su premijer i spomenuti ministri, oko borbe protiv korona virusa stvorili političku situaciju koja im je omogućila nezasluženi status nacionalnih heroja.

„To je bilo sumnjivo bilo kome tko je prepoznao da se iza te zdravstvene priče krije nešto što sa zdravstvom nema nikakve veze. Smisao priče je da se produciraju nova imena koja će sutra nositi liste u različitim izbornim jedinicama – dakle, politika je od samog početka bila glavni motiv vladajućima“, pojasnio je Biloglav. Naglasio je kako je situacija Adria Tour turnira ukazala upravo na činjenicu da su politički interesi prevagnuli nad zdravljem građana.

Osim istaknutih političkih pitanja, naglasili su i značajne gospodarske posljedice postupaka vladajućih u aktivnostima vezanim uz korona krizu – zadarsko žarište onemogućit će pokušaj pokretanja turističke sezone. Biloglav je naglasio kako vjeruje da će birači prepoznati posljedice političkih interesa ljudi okupljenih oko premijera te će se to odraziti na izborne rezultate.

„Mi tražimo ukidanje dvostrukih mjerila u Hrvatskoj. Ako su u opravdanoj samoizolaciji zadarski gradonačelnik i župan Zadarske županije – tada i Plenković treba biti u samoizolaciji“, zaključio je Zekanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Reagiranja

Sramna propaganda: Birače u RH ponovno se plaši redovima iz BiH a tamo se biraju samo tri zastupnika

Objavljeno

na

Objavio

Isječak facebook grupa: IZBORI 2020. by GORDAN MARAS"

Repriza šovinističke izborne kampanje, koja se onda pretvorila i u medijsku hajku da će Hrvati iz BiH presuditi na izborima, događa se i na ovim izborima za Hrvatski sabor.

‘Gužve u Mostaru’, naslov je kojim se mobilizira lijevo biračko tijelo u Hrvatskoj zamagljujući ulogu XI. Izborne jedinice na izborima.

Čak i da svih 411.758 birača s pravom glasa u hrvatskom inozemstvu od Sydneya do Los Angelesa iskoristi to pravo, uključujući notornu ‘Bosnu’ oni bi birali tek tri saborska zastupnika. Nijednoga više. Pa čak i da su gužve i kolone u Mostaru od Osnovne škole gdje se glasuje do Staroga mosta u Mostaru. Ništa ne bi promijenilo situaciju.

A činjenice o prvom izbornome danu govore kako je glasovalo tek nešto više od 9000 birača u Bosni i Hercegovini, od toga je više od polovice u Mostaru. To pak prevedno u rječnik biračkih mjesta, a njih je 45 u BiH govori da je tek na svakom biračkome mjestu u prosjeku glasovalo samo 200 birača. To na najbolji način demaskira spinove s ljevice kojim se želi ‘dignuti tlak’ biračima u Hrvatskoj.

Neovisno o političkim spinovima nevjerojatno je da i dio hrvatskih medija nasjedaju na jeftinu propagandu koja u suštini teško šteti odnosima sunarodnjaka.

Nevjerojatno je da se ista ‘spika’ pokušava prodati čak i unatoč činjenici što su je na izborima 2000. prodavali iz tadašnja pobjedničke koalicije sa šovinističkim spotom u kojemu Hrvat iz BiH s upadljivo bijelim čarapama izlazi iz autobusa Livnobus na kolodvoru u Zagrebu, a u spotu se ističe poruke ‘Zar ćete dopustiti ovakvima da odluče’. Sramno i jadno, komentirao je /VečernjiList BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

GI Ivo Pilar: ‘Predsjednik HND-a Zovko i predsjednica sindikata Sever civilizacijska su sramota za novinarstvo i moraju odstupiti’

Objavljeno

na

Predsjednik HND-a Zovko i predsjednica sindikata Sever civilizacijska su sramota  za novinarstvo i moraju odstupiti.

Nakon što je Mirando Mrsić, korumpirani SDP ov bivši ministar, bjesomučno, neosnovano i klevetnički napao Karolinu Vidović Krišto svi nazočni u hrvatskom novinarskom domu šutjeli su.

Bjesomučni napad prešutio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, prešutjela je predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, Maja Sever, prešutjele su ga stručnjakinje Vesna Alaburić, Gordana Vilović, Helena Popović. Šutjela je i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Sramotno je šutjela i Sandra Benčić koja se kune u zaštitu žena.

Karolina Vidović Krišto je sretno  udana i majka je 4 djece, nagrađivana novinarska i nestranačka političarka, aktivni je i uspješni borac za ljudska prava, borac protiv cenzure, borac za zaštitu slabijih, napose djece, za prava mladih i za slobodu govora.

Bivši korumpirani SDP-ov ministar Mirando Mršić u nazočnosti 6 žena (i 4 muškarca) iz svijeta politike i medija za tu je ženu  izjavio  kako bi ona sukladno ekstremno ljevičarskoj ideologiji ubijala ljude zbog njihove narodne i vjerske pripadnosti – i nitko od 11 sudionika rasprave iz HND-a, HDZ-a, SDP-a i drugih stranaka nije reagirao osudom neprihvatljivih kvalifikacija bivšeg korumpiranog ministra.

Jedina koja je doduše mlako, ustala protiv ove sramote je Marija Selak Raspudić.

Novinarka HINA-e je svojevremeno dobila  otkaz radi otkrivanja afere korumpiranog SDP ovog ministra Mrsića, a HND ga prima na javnu tribinu ne problematizirajuci i ne osuđujući tu činjenicu. Nazočni predstavnici (Zovko, Sever…) nisu osudili totalno neosnovani i monstruozan napad na kolegicu, ženu i majku.

Zbog netočnosti, neprofesionalnosti i sluganskog odnosa prema vlasti koja se utjelovljuje u orjunaškoj politici SDP-a  i vrha HDZ-a,  moraju odstupiti predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko te predsjednica sindikata novinara Maja Sever. .

Ovako grubo rušenje civilizacijskih minimuma te otvoreni napadi ekstremnih ljevičara i orjunaša na vrijednosti suvremene hrvatske države neće ostati bez adekvatnog odgovora državotvornih snaga.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara – kontakt – Franjo Šoljić – [email protected]

Građanska inicijativa Ivo Pilar

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari