Connect with us

Vijesti

Donacija vjernika Vrhbosanske nadbiskupije za obnovu crkve u Gušću

Objavljeno

-

KTA

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić posjetio je u nedjelju sisačku župu Gušće povodom donacije drvene građe iz župa Livno i Šuica za sanaciju krovišta župne crkve Sv. Nikole stradale u potresu u prosincu 2020.godine.

Donaciju su prikupile tvrtke s područja vrhbosanske nadbiskupije, a tom je prigodom nadbiskup Vukšić predvodio misno slavlje u župnoj crkvi, zajedno s domaćinom biskupom Vladom Košićem, župnikom Ivanom Ćorićem, biskupskim vikarom Markom Cvikušićem i župnim vikarom župe Kupres Jadrankom Kurtom. Uz okupljene vjernike slavlju su nazočili i predstavnici donatora župa Livno i Šuica Dario Hrnjkaš i Ivan Katanović.

Crkva u Gušću nosi ime svetog Nikole, sveca koji je bogat darovima, poručio je vrhbosanski nadbiskup i apostolski administrator Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić,

”U vlastitom je životu sveti Nikola vrlo često priskakao onima koji su u potrebi. Danas se događa obratna situacija. Danas je sveti Nikola, ovdje u Gušću, onaj koji je u potrebi. Našli su se ljudi koji su se potrudili kako u okviru svojih mogućnosti, odvajajući vlastita sredstva priskočiti u pomoć njegovoj crkvi”, kazao je Vukšić na misnom slavlju.

Biskup Košić zahvalio je na početku mise svima koji su ostvarili spomenutu donaciju te je podsjetio kako je Vrhbosanska nadbiskupija među prvima pomogla stradaloj Sisačkoj biskupiji, kada su 17. siječnja 2021. godine pomoć donijeli kardinal Vinko Puljić i nadbiskup Vukšić.

Nadbiskupu i svim dobročiniteljima zahvalio je i župnik Ćorić istaknuvši kako je ovo najbolji primjer da se dobro dobrim uvijek vraća.

”Prije nekoliko mjeseci ova mala župna zajednica pripremala je uskrsne obroke za više od 600 izbjeglih Ukrajinaca, a već danas netko drugi njima pomaže u sanaciji štete od potresa”, istaknuo je Čorić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari