Connect with us

Iz Svijeta

Donald J. Trump – Ovo je možda najvažniji govor koji sam ikada održao

Objavljeno

on

Prema američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, radi se o jednoj od najvećih prijevara i borbu za istinu o izborima 2020. smatra najvažnijom stvari za budućnost SAD-a. Posebno apstrofira tri stvari kao osnovu prijevare: desetine milijuna glasačkih listića poštom, računalni software tvrtke Dominion i mainstream medije koji su sve samo nezavisni.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u srijedu na društvenim stranicamai 46-minutnu video poruku govoreći o brojnim slučajevima prijevara i nepravilnosti tijekom glasanja na predsjedničkim izborima u zemlji. Radi se o, kako je rekao, vjerojatno najvažnijoj njegovoj poruci ikada.

Predsjednik je opširno govorio o svim optužbama za prijevaru i nepravilnosti u glasanju koje se pojavljuju na ročištima širom zemlje koje je otkrio njegov pravni tim pod vodstvom bivšeg gradonačelnika New Yorka Rudyja Giulianija.

“Kao predsjednik, nemam veću dužnost od obrane zakona Sjedinjenih Država”, rekao je Trump. “Zbog toga sam odlučan u zaštiti našeg izbornog sustava, koji je sada pod koordiniranim napadima i opsadom.”

Predsjednik Trump je rekao da će dokaze o masovnoj prijevari iznijeti na sudu.

“Pokazat ćemo to i nadamo se da će sudovi – posebno Vrhovni sud Sjedinjenih Država – to vidjeti i s poštovanjem, nadamo se, učiniti ono što je ispravno. Ako ne iskorijenimo prijevaru, strašnu i užasnu prijevaru koja se dogodila na našim izborima 2020., više nećemo imati državu”, rekao je predsjednik SAD-a

Trump je za to optužio korumpirani sustav glasovanja putem pošte tijekom pandemije koronavirusa, tvrdeći da je on ostao podložan prijevarama birača u ključnim gradovima podijeljenih država kao što su Michigan, Wisconsin, Arizona, Pennsylvania i Georgia.

“Ono što se promijenilo ove godine bio je neumoljivi napor Demokratske stranke da pošalje na desetke milijuna glasačkih listića poslanih nepoznatim primateljima bez praktički bilo kakvih zaštitnih sredstava”, rekao je Trump. Trump je optužio demokrate da ispunjavaju glasačke listiće za ljude i šalju ih natrag.

Također drži iznenađujućim skokove Bidenovih glasova zabilježenih rano ujutro nakon izborne noći u ključnim državama, dovodeći u pitanje njihovu valjanost. Slična pojava dogodila se u Hrvatskoj 2015. kada je pobijedio HDZ Tomislava Karamarka, a kada je preko noći Karamarkov HDZ iznenada izgubio brojna zastupnička mjesta, na iznenađenje mnogih koji su ujutro pogledali izborne rezultate, a koji su se jako razlikovali od onih koji su bili kada su daleko iza ponoći otišli na spavanje.

“Imamo tvrtku koja je vrlo sumnjiva. Zove se Dominion. Okretanjem brojčanika  ili promjenom čipa, možete pritisnuti tipku za Trumpa i glas ide Bidenu ”, rekao je. “Kakav je ovo sustav? Mora se to istražiti”.

Trump je upozorio da će se isti sumnjivi sustav koristiti i na  izbornim izborima za Georgiji, o kojima ovisi tko će kontrolirati Senat.

“Nažalost u Georgiji koriste isti užasni sustav Dominion”, rekao je Trump, upozorivši na “stotine tisuća” glasačkih listića odsutnih zatraženih u državi. “Provjerite tko traži te glasačke listiće.”

Predsjednik je također optužio medije da su namjerno skrivali istinu o izborima i primijetio njihovo odbijanje istrage tvrdnji o izbornoj prijevari.

“Čak će i ovo što sada govorim biti omalovaženo, ali to je u redu. Samo nastavljam dalje jer predstavljam 74 milijuna ljudi “, rekao je.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari