Connect with us

Iz Svijeta

Donald Trump: Adama Schiffa bi trebalo uhititi zbog izdaje?

Published

on

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je pojačao svoje napade na zastupnika Adama Schiffa koji vodi istragu za njegov opoziv, sugerirajući da bi mogao biti uhićen zbog “izdaje”.

Taj će komentar sigurno izazvati dodatne kritike Trumpovog odnosa prema skandalu proizašlom iz njegovog telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem u kojem ga je tražio da istraži demokratskog rivala Joea Bidena i njegovog sina.

Taj je telefonski poziv bio tema i pritužbe zviždača u obavještajnoj zajednici koja je pokrenula zabrinutost da je Trump htio iskoristiti pitanje američke financijske pomoći Ukrajini zbog političke usluge.

– “Zastupnik Adam Schiff je ilegalno napisao LAŽNU i užasnu izjavu, glumio da je ona bila moja i da je bila najvažniji dio mog telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom, a potom ju je pročitao Kongresu i američkom narodu. Ona nema NIKAKVE veze s onim što sam rekao u razgovoru. Uhićenje zbog izdaje? – napisao je američki čelnik na Twitteru.

Trump se time najvjerojatnije referirao na Schiffovo obraćanje obavještajnom odboru američkog Senata kojim predsjeda.

Republikanski predsjednik sve snažnije “napada” svoje političke protivnike otkad su demokrati Zastupničkog doma objavili da pokreću istragu za opoziv.

Zviždača i zaposlenike Bijele kuće koji su mu pružili informacije usporedio je sa špijunima, a i za njih je rekao da su počinili izdaju. (Hina)

 

Donald Trump: Ovo što se događa je najveća prijevara u povijesti američke politike

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari