Pratite nas

Vijesti

Donald Trump: Američko gospodarstvo doživljava snažan uzlet poput ‘rakete’

Objavljeno

na

Trump obećava snažan gospodarski oporavak

Američki predsjednik Donald Trump pozdravio je u petak pad nezaposlenosti u zemlji, istaknuvši da američko gospodarstvo doživljava snažan uzlet poput „rakete” te obećavajući brz oporavak od izolacije uvedene zbog pandemije novog koronavirusa.

„Sada je događa vjerojatno najveći gospodarski oporavak u američkoj povijesti i neće stati na ovome, nastavit će se”, rekao je Trump na događaju u Bijeloj kući. „Ovo nitko nije očekivao”.

Trump je kazao da će oporavak u pravom smislu riječi nastupiti tijekom 2021., inzistirajući da će se SAD moći nositi s pandemijom. Nezaposlenost u SAD-u je i dalje veća od 13 posto, unatoč padu u svibnju.

Ponovno je pozvao da se nastavi s ublažavanjem mjera izolacije i otvori gospodarstvo u svim saveznim državama.

Naglasio je da će se američki gospodarski oporavak pozitivno odraziti na globalni gospodarski rast.

„Mi smo pozitivna sila. Mi smo ključni za svijet u jednom smislu”, kazao je. (Hina)

 

Trump podijelio pismo u kojemu se prosvjednici iz parka u blizini Bijele kuće nazivaju teroristima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Vijesti

Bernardić: Ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u nedjelju navečer da je izborni rezultat loš za SDP, te da ne bježi od odgovornosti i spreman je otići.

”Sutra ćemo o tome razgovarati i na predsjedništvu stranku, ali SDP i Hrvatska idu dalje. Idemo dalje naslikati i dovršiti Račanovu sliku Hrvatske koju nam je ostavio u amanet”#, kazao je Bernardić.

Ocijenivši da nije lako govoriti nakon ”ovakvog rezultata”, Bernardić je zahvalio svima koji su izašli na birališta, a posebno onima koji su glasali za Restart koaliciju. ‘Vrijeme za istinu dođe kada istina postane potrebna”, citirao je Bernardić češkog političara i državnika Tomaša Masaryka u svojem obraćanju u stožeru Restart koalicije.

”Bez obzira za koga ste glasali, odlučivali ste o budućnosti svoje zemlje. Preuzeli ste odgovornost i zato vam želim zahvaliti. Zahvaljujem i svima koji su dali povjerenje našoj Restart koaliciji i koji su glasali za promjene, ali i za jasnu alternativu i viziju koju smo predstavili Hrvatskoj”, rekao je.

Put novog početka, put promjena i put restarta za Hrvatsku u vremenu koje je pred nama pokazat će se kao neophodan”, rekao je Bernardić naglasivši da je za socijaldemokrate ”istina uvijek bila ključna misao vodilja”.

”Istina nas je vodila u svim ključnim borbama za zemlju u dvije velike utakmice kada smo dva puta preuzimali odgovornost za ovu zemlju. U zadnjih 30 godina SDP je vodio Hrvatsku samo dvaput. Ta dva puta smo demokratizirali društvo, ojačali neovisne institucije, započeli pregovore s Europskom unijom i NATO paktom. Izgradili smo najmodernije autoceste u Europi, digli plaće i mirovine za preko 50 posto, jačali standard naših građana i neovisne institucije naše zemlje, ali i civilno društvo”, ocijenio je.

Istaknuvši da je kruna SDP-ovog posla bilo uvođenje Hrvatske u EU, Bernardić je dodao da je njegova stranka 30 godina na ”braniku osobnih sloboda i prava ljudi u borbi protiv diskriminacije i nepravde”.

Pritom je zaključio da će takvi i ostati jer, kako je naglasio, ”vjeruju u otvorenu, modernu i tolerantnu Hrvatsku bez diskriminacije i s jednakom šansom za uspjeh”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Davor Božinović: Andrej Plenković će biti budući premijer, to je sigurno

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, prokomentirao je za N1 rezultate izlaznih anketa. Rekao je da bi za konekretnije komentare pričekao službene rezultate.

“Nisam iznenađen jer smo u kampanji uspjeli građanima objasniti s čime smo se sve nosili četiri godine i unatoč brojnim kriznim situacijama Hrvatsku učinili boljom zemljom. HDZ je stranka desnog centra koja baštini demokršćanske vrijednosti, sigurni smo da pogađamo bilo hrvatskog čovjeka”, rekao je Božinović dodajući:

“Vjerujem da ćemo sastaviti Vladu. Ne bih želio razgovarati o koalicijama dok ne vidimo što će semafor na kraju pokazati.”

Komentirajući izjavu Miroslava Škore, koji je rekao da su pregovori mogući samo ako Andrej Plenković ne bude ponovno premijer, Božinović odgovara:

“Jamčimo u cijeloj kampanji da će Andrej Plenković biti budući premijer, to je sigurno. Ne bojim se ničega, a ponajmanje hrvatske javnosti koja nam je dala veliku podršku.”

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari