Connect with us

Iz Svijeta

Donald Trump: Demokrati su postali stranka koja se zalaže za kasne pobačaje, visoke poreze, otvorene granice i zločin

Objavljeno

-

Foto: EPA

Američki predsjednik Donald Trump i drugi republikanci bavili su se u četvrtak izjavom jednog demokratskog guvernera potpore pobačaju kako bi pokrenuli napad na oporbu o ovoj jako osjetljivoj temi u Sjedinjenim Državama.

Guverner Virginije, Ralph Northam je u srijedu branio plan zakona u toj državi, koji ublažava uvjete pobačaja u posljednjem tromjesječju trudnoće u slučaju opasnosti za majku.

Radi se o “slučaju kada postoji opasnost velikih deformacija ili kada bi fetus mogao biti nesposoban za život”, objasnio je na lokalnom radiju WTOP taj zastupnik koji je pedijatar.

“U takvom slučaju ako žena počne rađati, dojenče će se roditi. Dijete će biti reanimirano ako majka i obitelj to žele. Zatim će se voditi rasprava između liječnika i majke”.

Njegova izjava je odmah pokrenula val osuda republikanaca.

“Demokrati su postali stranka koja se zalaže za kasne pobačaje, visoke poreze, otvorene granice i zločin”, napisao je Donald Trump na Twitteru.

Senatori Marco Rubio iz Floride i Ted Cruz iz Teksasa su Ralpha Northama u tweetovima optužili da se zauzima za “legalno čedomorstvo” i za oduzimanje života djece NAKON njihova rođenja.

Northam se žestoko obranio i istaknuo da je “posvetio život djeci i da svaka suprotna insinuacija sramotna i odvratna””, napisao je na društvenim mrežama, dok njegove službe optužuju republikance da politiziraju žensko zdravlje.

Američki vrhovni sud je legalizirao pobačaj 1973.

Ta tema donosi jake podjele prema političkim opredjeljenjima: “59 posto” republikanaca smatra da bi pobačaj trebao biti nelegalan u većini ili u svim slučajevima, dok je “76 posto” demokrata suprotnog stajališta kao i “61 posto” evangelista koji žele da bude nelegalan.

Od 1973. su brojne države s republikanskim vodstvom poduzele mjere ograničenja mogućnosti pobačaja.

Tijekom kampanje je Donald Trump dobio podršku konzervativnih evangelista kada im je obećao da će u Vrhovni sud imenovati suce koji se protive pobačaju.

 

Papa Franjo: Pobačaj nije manje zlo. To je zločin

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas